Za ove tehnike šminkanja sigurno niste čule

By  |  0 Comments

Taman smo naučile šta je strobing, draping, i color-correcting, a make-up zajednica je osmislila nove, neobične tehnike šminkanja, sa još neobičnijim imenima. Trendovi se smenjuju jako brzo, tako da je nekadašnje konturisanje danas davna prošlost, a na scenu stupaju „ton-touring“, „sparkling“, „obrnuto konturisanje“ i druge tehnike. Ako vas zanima šta ovi pojmovi znače, i da li su ove tehnike šminkanja za vas – nastavite da čitate.

Da li su nove tehnike šminkanja samo reciklaža starih, u smislu novog, pompeznog imena, a već viđene suštine? Ili make-up aritsti i influenseri očajnički pokušavaju da osmisle nešto novo po svaku cenu – prosudite same. Donosimo vam najnovije tehnike šminkanja, a vi procenite da li ćete osmeliti da ih uvežbate ili ostajete pri vašoj make-up rutini.

Chroming

Ako imate neki sedefast karmin metaliziranog finiša i mislite da nikako nije „in“ – grešite! Samo što se sada nosi kao hajlajter! U tome je suština chrominga – korišćenje sedefastog karmina koji daje hromirani, metalik finiš vašim jagodicama. U odnosu na klasičan hajlajter, ovde nema vidljivih šljokica, već samo glatki, frost finiš na jagodicama koji daje površinu poput ogledala i sjaj vidljiv iz svih uglova.

Zato ako želite da uvežbate chroming, nabavite mamin metalik sedefasti karmin u srebrnkastoj ili kajsijastoj boji, povucite liniju na jagodicama i dobro ublendajte kako bi se stopio sa vašom kožom.

Ako preferirate klasičan hajlajter, mi vam predlažemo City Color Strobing paletu, sa tri hajlajtera u zlatnoj, rozikastoj i šampanj boji.

Credit: @Mitya Gribko

Ton-touring

Čule smo za non-touring, ali šta je ton-touring? Opisuje se kao idealna tehnika za lenje devojke, jer umesto da konture radite posebnim kremastim ili praškastim proizvodom svaki dan, u ovom slučaju koristite proizvod za samotamnjenje. Njime konturišete lice kao i inače, a prednost ovoga je što skulpturirani izgled traje danima i danima, jer se neće skinuti. Idealno za užurbane devojke koje inače koriste self-tannere.

Credit: @Cocoa Brown Tan

Konturisanje kanom

Ove sezone, arapske šminkerke su otišle korak dalje, koristeći koncept kaniranja koji menja klasično konturisanje lica. One koriste četkicu sa tankim vrhom kako bi nanele hajlajter ispod očiju, na sredinu čela, niz most nosa i na bradu, ali u obliku prelepih umetničkih crteža i šara karakterističnih za kaniranje. Isto primenjuju i na mestima gde se nanose kontur proizvod: ispod jagodične kosti, uz slepoočnice, i po bočnim stranama nosa. I prava šteta je što na samom kraju izblendaju ovaj umetnički rad za besprekoran finiš.

Credit: @Subversive Style

Obrnuto konturisanje

Zaboravile ste paletu za konturisanje kod kuće? Nikakav problem – neće vam ni trebati. Isprobajte „reversed contouring“. Nanesite hajlajter u udubljenje ispod jagodične kosti, i izblendajte ka ivici vilične kosti. Na ovaj način ćete naglasiti uvučenost obraza, a samim tim ćete istaći jagodice i vilicu. Za ovo je najprirodinije da koristite tečni korektor 2 nijanse svetliji od vašeg tena: povucite liniju od spoljašnjeg ugla vilične kosti do ugla usne. Trougao treba da je najširi blizu uha, a najuži blizu brade.

Naš savet je City Color Photo Chic tečni korektor dostupan u 5 različitih nijansi, za savršeni efekat obrnutog konturisanja.

Credit: @Glam-ma ??✨

„Kitten paws“

Da li su sada šminkeri malo preterali? Ovaj termin bukvalno znači „mačje šape“, a sada ćete saznati i zašto. Ovu make-up tehniku su osmislili šminkeri M.A.C.-a i ona podrazumeva dodatno isticanje dubina vaših obraza. Kada ste naneli hajlajter na jagodice, nanesite mat puder u prahu ili kamenu na mesta gde biste naneli kontur nijansu. Ovo učinite belim flafastim mekanim četkama, koje podsećaju na mačje šape. Sam naziv potiče ne samo od oblika četke, već i od brzog pokreta tapkanja četkom čiji zvuk podseća na tupkanje mačjih šapica. Kontrast između šimerastog hajlajtera i mat pudera u prahu će naglasiti vaš hajlajt.

Credit: @Karen Dang

Sparkling

Sparkling je zapravo „novi“ izraz za šminku u kojom smo preterali sa krupnim gliterom. Umesto mikro-finih čestica glitera koje se suptilno presijavaju, sparkling koristi velike ljuspice glitera. I pritom uopšte nije rezervisan samo za kapke. Iskoristite specijalni lepak za kozmetički gliter ili običan prozirni lepak za trepavice kako biste zalepili krupne šljokice ili čak cirkončiće tamo gde vas odvede vaša kreativnost. Ipak, ova tehnika nikako nije za devojke koje nose kontaktna sočiva.

Ako ipak niste fan krupnog glitera, možete isprobati obične, sitnije kozmetičke šljokice, koje će dati suptilniji „bling“ efekat vašem make-upu. Više o šljokicama za šminkanje: Beauty ideje sa šljokicama.

Credit: @?Glitter Girl Makeup Brand✨

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!