Beauty ideje sa šljokicama – idealno za muzičke festivale

beauty ideje sa šljokicama

Šljokice su prikladne za posebne prilike kao što su muzički festivali na kojima je dozvoljeno eksperimentisanje kako sa frizurama, tako i sa šminkom. Ipak, nije ih baš lako naneti i nositi. Primenite neku od beauty ideja sa šljokicama koje vam donosimo u današnjem tekstu i zablistajte na brojnim koncertima koji nas čekaju ovog leta.

Leto je za šljokice!

1. U fiksator šminke dodajte šljokice za lice i telo, promućkajte i aplicirajte ga sa udaljenosti od najmanje 15 cm od lica. Osim što će sprečiti da vam se šminka razmaže, fiksator šminke će vašem licu dati sjaj i svežinu.

2. Naglasite svoj seksepil jednostavnim trikom za koji vam trebaju vazelin (gel za kosu ili sredstvo za dezinfekciju ruku) i šljokice. Ako imate otvoren dekolte, ramena, leđa ili noge, ravnomerno na površinu kože kojoj želite dati suptilni sjaj, pomoću kista ili četkice za podlogu, nanesite lepljivu podlogu u tankom sloju pomoću prstiju, pa istom beauty alatkom aplicirajte šljokice.

A post shared by Serge Louis Alvarez (@slaparisofficial) on

3. Lepe i oblikovane obrve su jako važne, a dodatno ih možete istaći na jedinstven način – napravite gel za obrve sa šljokicama. Pomešajte gel za kosu sa malom količinom šljokica pa ujednačeno nanesite na očišćene i suve obrve, a u smeru rasta dlačica, pomoću četkice od stare maskare.

4. Leto je ono doba u godini kada sebi treba da dopustite više zabave i blistavosti. Za održavanje zdravog i blistavog izgleda kože zadužen je hranljivi losion za telo koji osim što neguje vašu kožu, može da je učini svetlucavom ako mu dodate šljokice. Zabavno, zar ne?

5. S obzirom da leto zahteva nošenje kratkih odevnih predmeta, kožu tela možete dodatno naglasiti pečatima ili tetovažama od šljokica. Komadić spužve ili tufera izrežite u željeni oblik kao što su srce, slovo, strelica, nanesite vazelin (gel za kosu ili sredstvo za dezinfekciju ruku) na vaš pečat pa ga ukrasite šljokicama i nanesite na koji god deo tela želite. Uputstvo za glitter tetovažu je ovde.

6. Ako zaista želite da eksperimentišete sa vašim izgledom ovog leta, umesto hajlajtera, nakon nanošenja prajmera, pažljivo naglasite šljokicama početak jagodične kosti blago uz slepočnicu i oblast ispod obrve. Pazite da vam šljokice ne dospu u oči.

7. Sakrijte upadljiv izrastak od farbanja na neobičan i zabavan način. Šljokice nanesite na koren kose kako biste sakrili razliku u boji kose koja postoji. Da biste sve uredno obavili i zadržali šljokice tamo gde ih želite, na koren kose prvo nanesite gel za kosu i potom uz pomoć četkice za senku nanesite šljokice na deo izrastka.

9. Svaka hrabra, moderna žena ovog leta svoje usne treba da istakne šljokicama. Odlučite se sa olovku za usne i karmin u istoj boji, pa prstima ili četkicom za senku utapkajte istu nijansu šljokica na usne. I obavezno ostatak šminke neka bude neutralniji.

Kako da skinete šljokice sa lica i tela?

Da ne biste sijali danima, šljokice skinite sa lica i tela  pre ostatka šminke. Postavite papirni selotep na željeno mesto, utapkajte kako bi se šljokice zalepile pa nežno, lagano skinite traku. Možete ponavljati koliko god puta je potrebno da bi se  sve šljokice skinule. Uporne šljokice uklonite pomoću ulja za čišćenje lica.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!