Eksperimentišite sa omiljenim letnjim osvežavajućim pićem. Limunadu možete napraviti na 3 drugačija načina dodajući joj drugo voće.
Zimi nas čuva od prehlade i gripe, a leti nas rashlađuje. Bogatstvo vitaminom C limunadu svrstava i u odlične saveznike za sjaj i blistavost kože. Takođe, podstiče proizvodnju kolagena i vraća elastičnost licu. Limunada je odlična i za mršavljenje.
Napomena: Vrlo je važno da limunadu pijete na slamku ili uz obrok kako biste izbegli oštećenje zubne gleđi. Umesto limuna, možete koristiti i limetu ili pomorandžu.
Limunada sa jagodama
Potrebni sastojci:
- 1 ½ čaša sveže ceđenog limunovog soka (oko 10 limuna),
- ½ šolje šećera,
- 6 šolji vode,
- ½ kg svežih jagoda,
- 1 čaša slatke pavlake,
- kolutovi limuna,
- led.
Način pripreme:
U veliki bokal sipajte 1 čašu vode, limunov sok i šećer pa mešajte sve dok se šećer ne rastopi. Jagode izblendajte pa dodajte u bokal. Sa osnovom limunade, sjedinite i ostatak vode, slatku pavlaku, kolutove limuna za ukrašavanje i puno leda. Sve dobro promešajte drvenom kašikom pa se u toku dana rashladite sami, sa porodicom ili prijateljima.
Povezano: Top 4 letnja pića za mršavljenje!
Tropska limunada
Potrebni sastojci:
- 1 ½ čaša sveže ceđenog limunovog soka (oko 10 limuna),
- ½ šolje šećera,
- 6 šolji vode,
- 3 šolje soka od ananasa (svežeg – izblendanog ili iz konzerve),
- 2 šolje soka od breskve,
- 1 limenka soka od đumbira,
- kolutovi limuna,
- led.
Način pripreme:
U veliki bokal sipajte 1 čašu vode, limunov sok i šećer pa mešajte sve dok se šećer ne rastopi. Dodajte još 5 čaša vode, sok od ananasa, sok od breskve, sok od đumbira, kolutove limuna za ukrašavanje i puno leda. Sve dobro promešajte drvenom kašikom pa uživajte u mirisu i ukusu, ali i blagim bojama tropske limunade.
Povezano: Super zdrav TROPSKI smuti za početk dana!
Đumbir limunada
Potrebni sastojci:
- 1 ½ čaša sveže ceđenog limunovog soka (oko 10 limuna),
- ½ šolje šećera,
- 6 šolji vode,
- 1 komad svežeg đumbira, oljuštenog i izrendanog,
- ¼ šolje meda,
- kolutovi limuna,
- sveži listove nane,
- led.
Način pripreme:
U veliki bokal sipajte 1 čašu vode, limunov sok i šećer pa mešajte sve dok se šećer ne rastopi. U bokal zatim dodajte đumbir, med, ostatak vode, kolutove limuna i nanu za ukrašavanje i puno leda. Sve dobro promešajte drvenom kašikom, pa uživajte tokom nedeljnog ručka ili za ručak u kancelariji sa kolegama.
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare