Bez njega se ne može: Fiksator šminke

make-up pravila

Fiksator šminke je koristan za sve važne prilike u vašem životu, ali i kada nemate vremena da detaljnije popravljate šminku tokom dana, jer će učiniti da vi i vaša šminka ceo dan izgledate savršeno.

Možda se neke od vas nisu ranije sretale sa ovim proizvodom, ali sigurno ste čule za fiksator šminke. Sprej za fiksiranje šminke je namenjen da spreči šminku da se razmaže i produži joj trajanje, pri tom hidrirajući kožu i osvežavajući šminku te je idealan za toplije dane koji su pred nama.

Sačuvaćete vašu šminku od razmazivanja jednostavnim prskanjem proizvoda na celo lice. Fiksator šminke na vrhu ima raspršivač sa pumpicom koji omogućava ravnomerno raspoređivanje proizvoda po licu, bez curenja.

Vrlo je važno da pazite da vam sprej za fiksiranje šminke ne uđe u oči, stoga prilikom nanošenja, kao i kod svih sprejeva, obavezno zažmirite i aplicirajte ga (2 do 4 puta) sa udaljenosti od 15-20 cm od lica.

Povezano: Makeup trikovi za umorno lice!

Nakon prskanja fiksator šminke je vidljiv na koži u formi sitnih kapljica pa izgleda kao da ste se pošpricali vodom. Međutim, ne brinite, nakon 2-3 minute tečnost će se osušiti a vaša šminka će stojati na mestu i po 12 sati.

Iako je postojanost šminke zadivljujuća nakon nanošenja spreja za fiksiranje šminke, naravno da su sitne korekcije nakon 10 ili 12 sati potrebne – posebno posle duvanja nosa, kijanja ili plakanja, kada biste i inače popravili puder, ponovo aplicirali karmin ili nekoliko slojeva maskare.

Fiksator šminke pretežno sadrži polimere, mirisne ekstrakte, glicerin i vodu, a može imati i alkohol u svom sastavu (ponekad ga ne možemo izbeći) koji može blago iritirati suvu i osetljivu kožu. Ipak, postoji i sprej koji ne sadrži ni alkohol, kao ni ulje ili paraben, pa prilikom kupovine pažljivo pogledajte sadržaj pakovanja.

Povezano: Bubuljice – Kako da ih prekrijete šminkom u nekoliko koraka!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!