Makeup trikovi za umorno lice

By  |  0 Comments

Ukoliko se budite umorni, suve kože i tamnih podočnjaka zbog nesanice, izlaska ili trećeg razloga, ovi makeup trikovi bi mogli rešiti vaš problem.

Nema razloga da se grozite vlastitog odraza u ogledalu nakon neprospavane noći. Ako ne možete postići da spavate barem 7 sati, sve tragove umora, napornog i stresnog dana na licu izbrisaće ovi makeup trikovi.

Makeup čini čuda

Manjak sna „isisa“ svu vlagu iz kože koja zbog toga izgleda starije i bez sjaja. Pripremite vašu kožu za noći bez sna – dobro hidrirajte kožu noćnom, odnosno dnevnom kremom za lice.

Tamni podočnjaci su najprimetnija posledica umora. Rešenje je kvalitetna krema za oči, posebno ako u sebi sadrži kofein, ublažiće nadutost i privremeno zategnuti oblast oko očiju.

Takođe, vrlo je važno da neutrališite boju podočnjaka. Tamni kolutovi su obično plavo-ljubičaste boje, tako da će vam korektor u roza ili narandžastim tonovima pomoći da ih sakrijete.

Nakon korekcije boje oblasti oko očiju, posegnite za najsvetlijim korektorom i aplicirajte ga u obliku obrnutog trougla za trenutno naglašavanje, efekat zategnutijeg lica i svežijeg izgleda.

Povezano: 13 različitih načina da koristite korektor!

Za budniji izgled očiju, dodatno naglasite obrve olovkom i hajlajterom. Olovkom popunite eventualne praznine u unutrašnjim delovima obrva, pa nanesite hajlajter ispod obrva što će dodatno vizuelno podići obrve. Nanesite hajlajter u malim količinama i u uglove očiju kako biste ih dodatno otvorili i učinili da izgledaju budniji.

Umesto iscrtavanja očiju crnim ajlajnerom, kada ste umorni rešenje je braon ajlajner. Iscrtajte samo spoljašnji gornji deo kapaka u blizini trepavica pa blago razmažite četkicom kako biste dobile zadimljeni efekat. Na ovaj način ćete ublažiti umor na licu, naglasiti oči i izbeći popodnevno razmazivanje šminke.

Kad želite da ostavite utisak da ste spavali kao nikad do sad, oči će vam izgledati još budnije i otvorenije ako uvijete trepavice uvijačem i izdašno namažete maskaru koja dodaje volumen.

Na kraju, na usne aplicirajte karmin koji je tamniji od boje vaših usana. Odlučite se za odvažne ružičaste tonove, a preko karmina možete naneti i providni sjaj.

Povezano: Najčešće greške prilikom nanošenja ajlajnera!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!