13 različitih načina da koristite korektor

By  |  0 Comments

Korektor najčešće koristimo za prikrivanje nepravilnosti i ujednačavanje tena, ali nam može poslužiti i u niz drugih intervencija na licu. Bićete iznenađeni kada vam otkrijemo 13 različitih načina na koje možete da koristite korektor kada želite da postignete savršen izgled.

Foto: PrintScreen YouTube, PhotoJoiner

Kao i sve ostale makeup proizvode, i korektor treba znati koristiti jer će vam šminkanje učiniti jednostavnijim i praktičnijim. U današnjem tekstu ćemo vam pokazati šta i na koji način pomoću korektora možete da „sredite“ na licu.

Kako sve možete koristiti korektor?

Pogledajte video tutorijal, ispod kojeg se nalazi i tekstualno objašnjenje na kojih 13 različitih načina možete da koristite korektor.

1. Korektor može istovremeno prekriti i isušiti bubuljice. Dovoljno je samo da utapkate malu količinu korektora na bubuljice i pobrinete se za ivice.

2. Korektor može prekriti i sprečiti izbijanje tamnih podočnjaka kroz puder, ali i dati licu odmoran izgled, odnosno učiniti vaš pogled odmornijim. Ravnomerno rasporedite korektor po području ispod očiju.

korektor

3. Korektor može smanjiti crvenilo na licu karakteristično za područje oko nosa. Na sve crvene delove lica nanesite korektor pa sve blago utapkajte prstima. Za prirodniju završnicu dodatno utapkajte sunđerastim aplikatorom.

4. Korektor može posvetlili kožu oko usana bez isticanja nepravilnosti. Nanesite ga iznad i sa obe strane usana pa blago razmažite tapkajući prstom.

5. Korektor može prekriti staračke fleke i pege od sunca, te ujednačiti ten. Pigmentaciju ćete smanjiti ako na vrhove obraza utapkate prstima manju količinu korektora.

korektorr

6. Korektor može smanjitit vidljivost pora i ispucale kapilare ispod šminke ako ga nanesete na kritične tačke.

7. Korektor može pomoći da dobijete svetliju boju obrva ukoliko vam je olovka koju koristite za nijansiranje obrva previše tamna ili prirodna imate izraženije obrve.

8. može pomoći i da definišete obrve, odnosno da su vam rubovi čisti i oštri, a luk obrve podignut.

9. Korektor može biti i odlična zamena za hajlajter, posebno ako ne volite da na lice stavljate previše šminke. Dovoljno je da nanesete samo malo korektora na obraze, čelo, nos, bradu te iznad obrva i usana.

korektorrr

10. Korektor može poslužiti i kao podloga za senku za oči. Najbolje je da korektor ostavite izvesno vreme da ga lice upije, pa da se tek onda šminkate.

11. Korektor može posvetliti vaše usne i olakšati nanošenje svetlije nijanse karmina. Nanesite korektor po sredini gornje i donje usne i blago razmažite tapkajući prstima po usnama.

12. Korektor može pomoći i da definišete konture usana. Kada nanesete ruž, pomoću kista i korektora mekano iscrtajte liniju usana – od sredine usana prema vanjskim uglovima.

13. Korektor može pomoći da dobijete različitu nijansu karmina. O tome smo i nedavno pisali ovde.

dxgd

Kompletnu ponudu korektoramožete pogledati na našem web shop-u. Za više informacija, kliknite na sliku

Takođe je bitno da pre nanošenja korektora, koji mora biti iste boje kao boja vaše kože, pripremite kožu hidratantnom kremom. Za dugotrajnost šminke, fiksirajte korektor puderom. Iako se vode rasprave o pravilnom redosledu šminkanja, korektor možete nanesti na lice i pre i posle apliciranja podloge.

Povezano: Fantastični trikovi za nanošenje korektora!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!