Fanastični trikovi za nanošenje korektora

By  |  0 Comments

Kada aplicirate korektor, poenta je da izgleda kao da ga uopšte ne nosite, zato je važno da znate kako da ga primenite u svoju korist. Sledeći put prilikom šminkanja uzmite u obzir ove fanastične i veoma praktične trikove za nanošenje korektora.

Korektor je beauty proizvod koji se čini tako jednostavnim da ne bi trebalo biti problema prilikom njegovog korišćenja. Ipak, pored toliko nijansi, vrsta, tehnika i alatki vrlo često se dešava da ga mnogi pogrešno apliciraju.

5 trikova sa korektorom

Prvo podloga, pa onda korektor

Ako prvo aplicirate podlogu, primetićete da nije potrebno da koristite previše korektora. Mnogi greše prilikom šminkanja jer prvo nanose korektor koji većinom uklone prilikom nanošenja podloge. Izuzetak naravno postoji – uvek prvo primenite zeleni korektor ako želite da prekrijete bubuljice. Aplicirajte zeleni korektor pomoću male sintetičke četkice direktno na tretirano područje. Zatim nanesite korektor koji odgovara vašoj boji kože pa ujednačite boju prstima.

Različite nijanse za različite delove lica

Osim ispod očiju, korektor treba da aplicirate i na crvenilo oko nosa ili na sredinu brade. Kada ga primenjujete ispod očiju, treba da bude nijansu svetliji od tona vaše kože kako bi ublažio podočnjake (idealna je boja breskve). Nanesite ga u obliku trougla na tamne kolutove ispod očiju i obavezno u unutrašnji ugao očiju. Na ostatak lica treba da primenite korektor u boji vaše kože.

Korektor kao puder

Kvalitetan korektor može poslužiti i kao puder za lice. Pomešajte korektor sa hidratantnom kremom, pa ujednačite prstima ili još bolje vlažnim, koristite sunđerasti aplikator za šminkanje. Važno je napomenuti da nije dobro prečesto koristiti korektor kao puder jer može da vam zatvori pore.

Definisanje usana

Kako biste sprečili razmazivanje karmina i učinili usne punijim, četkicom nanesite malo korektora na obode usana. Stvorićete utisak punijih usana i popunjavanjem središnjeg dela usana sa svetlijim korektorom. Takođe, korektor u boji kože će istaći pigment svakog karmina ako ga nanesete pre ruža za usne.

Fiksiranje senke za oči

Sprečićete da senka za oči sklizne sa kapaka ili se nagomila u naborima ukoliko na kapke prvo utapkate tanak sloj korektora pa ga fiksirajte puderom u prahu ili kamenu. Slično definisanju usana, korektor će intenzivirati boju senke za oči i  učiniti da ostane na mestu tokom celog dana.

Povezano: Tečni korektor vs korektor u stiku!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!