7 kardinalnih grešaka prilikom šminkanja

Šminka bi trebalo da vam posluži da prikrijete eventualne nedostatke i istaknete ono što je na vama lepo. Ukoliko se jedna ili više od pobrojanih 7 kardinalnih grešaka prilikom šminkanja odnosi na vas, imate prilično pogrešan pristup šminkanju.

Primenom ovih jednostavnih trikova rešićete greške prilikom šminkanja za nekoliko sekundi.

Greške prilikom šminkanja

Pogrešna nijansa podloge

Podloga ujednačava ten prikrivajući nepravilnosti na licu zato je veoma bitno da odaberete nijansu u potpunosti usklađenu s vašim tenom. Kada kupujete podlogu, isprobajte više različitih nijansi na što više prirodnom izvoru svetlosti i isključivo na vilici, jer se tu najbolje vidi da li se uklapa sa tenom. Takođe, treba da menjajte nijansu podloge u skladu sa godišnjim dobom.

Previše korektora

Podočnjaci nikome ne stoje, ma koliko da ste lepi. Posle neprospavane noći možete da izgledate sveže i odmorno ukoliko nanesete tečni korektor u boji breskve koji će ublažiti ljubičaste krugove – nacrtajte trougao ispod oka (stavite malo korektora u ugao oka, na donji deo kapka i ispod obrva).

Boja senke ne odgovara boji očiju

Kada želite da istaknete lepotu vaših očiju treba da znate koja boja senke odgovara boji vaših očiju. Komplementarne boje će najlepše istaći vaše oči. Dakle, ako imate smeđe oči odlučite se za plave, zelene ili senke u ljubičastim tonovima. Za isticanje plavih očiju postoji lepeza boja – ljubičasta, zlatna, siva ili srebrna izuzetno lepo izgledaju na plavim očima, kao i narandžaste i koralne senke. Roze nijanse na kapcima, kao i ljubičasta, boja breskve i bakarni tonovi, kao i zlatna će zelenim očima omogućiti da izledaju atraktivno.

Pogrešna boja ajlajnera

Mnogima iscrtavanje savršeno prave linije predstavlja problem, a često i izbor odgovarajuće boje zna da iznervira. Npr. crvenkasto-braon nijansa ajlajnera može stvoriti izgled kao da niste spavali danima ili da ste bolesni. Trik da istaknete i osvežite oči je da koristite plave ili zelene nijanse ajlajnera umesto klasičnog crnog.

Povezano: Draping – Novi (stari) trend u šminkanju!

Upečatljivo rumenilo

Rumenilo u jednom potezu može transformisati lice i dati mu svežinu, bitno je da odaberete nijansu koja odgovara vašem tenu. Svetlo ružičasta je idealna za osobe sa izrazito svetlim tenom. Rumenilo čiji je odsjaj diskretno ljubičast sa primesama ružičaste će pristajati onima koji imaju maslinasti ten. Tamnija ružičasta je idealna ukoliko imate tamniji ten, dok su omiljene crvenkaste nijanse rezervirane za žene srednjeg ili maslinastog tena. Takođe, nikako ne smete preterati sa količinom – dovoljno je da istaknete obraze sa odgovarajućom nijansom.

Tamna olovka za usne

Olovke za usne postoje u raznim bojama i oblicima kako bi nam olakšale šminkanje. Ali često grešimo kada treba naneti olovku na usne. Sigurno znate da je tamna olovka plus svetli karmin veliko ne kombinacija, a i predebela linija neće izgledati privlačno! Olovka za usne treba da bude slične nijanse kao karmin – za nijansu tamnija ili svetlija od vaše prirodne boje usana te naneta od sredine usana prema uglovima.

Ističete previše delova lica

Sigurno imate jedan deo lica koji smatrate da je vaš adut – oči, usta, obrazi? Istaknite ono što najviše volite na svom licu, a ostatak neka bude sveden. Lepe i krupne oči možete ulepšati jačom senkom ili ajlajnerom, pune usne i prelep osmeh jarkim karminom, ili nanesite samo hajlajter preko jagodica, obraza i sredine nosa.

Povezano: Šminkanje – Greške koje mnoge od nas prave!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!