Šminkanje – Greške koje mnoge od nas prave!

Stranice modnih časopisa, blogovi o lepoti, YouTube – puni su saveta o šminkanju. Iako su dobronamerni, najveći deo ovih “saveta” je konfuzan, kontradiktoran, potpuno nepraktičan ili nepotrebno komplikovan. Što je još gore, u skladu sa nekim od preporuka mogu čak oštetiti kožu! Umesto da vas ostavimo da prođete kroz sve te savete sami, sastavili smo listu praktičnih saveta za šminkanje kao i greške koje se najčešće prave. Sledite ove savete i bez obzira na vaš nivo veština, možete postići predivan izgled bez gubitka novca ili povređivanja kože!

12 korisnih saveta za svakodnevno šminkanje:

1. Korektor koji odgovara vašoj boji kože:

Koristite korektor koji odgovara vašem tonu kože u potpunosti. Najbolje rešenje je da probate korektor u radnji (nanesite korektor od obraza na dole pored vilice) pre nego što ga kupite. Apliciranje korektora pogrešne nijanse dovešće vas samo do problema.

2. Primenite korektor na kapke sve do obrva:

Apliciranje korektora na kapke do obrva pomoći će da senčenje ide glatko i pokriva svako crvenilo, dajući celom licu čak i zategnut i gladak izgled lica.

3. Koristite komplementarne boje šminke:

Razmišljajte o rumenilu i ružu za usne kao outfit-u koji nosite na licu. Na primer, ako ste stavili na usne karmin roze boje, proverite da li je rumenilo u sličnoj porodici boja. Sigurno ne biste nositi roze suknju i narandžasti top, zar ne? Ne nosite to ni na licu.

4. Primenite ajlajner što bliže trepavicama:

Lagana crna, siva ili ugljena braon boja povećaće trepavice i kadrirati oči. Koristite lupu ili uveličavajuće ogledalo kako biste bili sigurni da ste ajlajner naneli između trepavica. Ako su vam se spoljašnji uglovi kapaka počeli spušati, aplicirajte ajlajner neznatno, tako da ne naglašava klonulost. Za donje trepavica, tokom dana, najbolje je da koristite nežnije boje nego za gornje trepavice. Nije baš primereno da iscrtate oči crnim ajlajnerom, najbolje je da ovaj izgled sačuvate za noć.

POVEZANO: Nanesite ajlaner na čak 9 različitih načina!

5. Nijansirajte i definišite oči:

Nemojte koristite boje senki za oči koje se podudaru sa vašim očima – plava senka ne doprinosi lepšem izgledu plavih očiju, već izgledaju staromodno i preterano, što je razlog zašto retko viđate primere ovoga u modnim časopisima. Desetine i desetine nijansi braon boje pa sve do crne nude vam neverovatan raspon od sofisticiranog, glamuroznog, elegantnog i klasičnog izgleda.

6. Izaberite rumenilo prema boji vaše kože:

Ako imate svetlu kožu, onda su svetlo roza, ružičasta ili rumenilo boje breskve laskavije nego crvenkaste ili plavičaste nijanse, koje mogu učiniti da oblast oko obraza izgleda modro. Nasuprot tome, žene sa tamnijim i preplanulim tenom mogu izgledati sjajno uz crvenkaste ili plavičaste nijanse rumenila, a takođe se mogu odlučiti i za bakarne ili čak mahagoni nijanse.

7. Koristite profesionalne četkice za šminkanje:

Iznenadićete se koliko lepo izgleda šminka kad je primenite sa visoko-kvalitetnim četkicama prave veličine nego sa sitnim, jeftinim aplikatorima koji često dolaze u paketu sa šminkom. Ulaganje u par dobrih četkica je jedan od najmudrijih poteza koji možete učiniti za lepotu.

8. Proverite šminku u uveličavajućem ogledalu:

Ono što ne vidite, ne možete popraviti. Na primer, sakrivanje šminkom sitnih bora oko očiju ili nabora oko usta. Primenite malo pudera direktno preko bora/nabora, a zatim ga ublendajte gledajući izbliza kako biste to uradili kako treba. Bilo koje ogledalo 4X uvećano ili više (u zavisnosti od vida) rešiće problem, a ova ogledala su široko dostupna, u većini apoteka, parfimerija i prodavnica za usluge lepote.

9. Nemojte koristiti suviše svetao ili taman korektor:

Korišćenje korektora pogrešne boje učiniće da područje oko vaših očiju izgleda čudno. To znači da nema žute, narandžaste, ili lavanda nijanse. Koristite ton korektora koji je samo za nijansu ili dve svetliji od tona vaše kože/boje pudera.

10. Ne izbegavajte ruž za usne:

Eksperimentišite da biste saznali koje boje i intenzitet izgledaju najbolje za vašu boju kože (izađete iz svoje zone udobnosti). Zapamtite da male, tanke usne izgledaju najbolje sa svetlijim, živim bojama, a veće usne bolje izgledaju sa mekšim tonovima.

11. Ne preterujte s obrvama:

Nacrtane, tanke, previše retke, jako lučno završene ili previše guste obrve mogu učiniti da izgledate starije nego što zaista jeste. Zakažite termin sa stručnjakom za obrve, koji vas može usmeriti do pravog oblika obrva i pokazati vam efikasne tehnike četkanja.

POVEZANO: Kako da i vi imate savršene obrve!

12. Ne preterujte sa hidratacijom oko očiju:

Previše hidratacije podstiče direktno putovanje korektora i temelja pravo u same bore koje pokušavate da sakrijete. Ako osećate da vam je potrebna ekstra hidratantna krema oko očiju, nanesite je noću posle skidanja šminke ili dubinskog čišćenja lica.

error: Content is protected !!