Šminkeri otkrivaju: 7 čestih grešaka kod šminkanja obrva koje možda pravite

šminkanje obrva

Ako ste i vi jedna od onih dama kojima treba oko 15 minuta da svakog jutra popune obrve, onda to znači da su vam one veoma bitan deo make-upa. Potrebna je preciznost i posvećenost kako bi vaše obrve ispale prirodne, ležerne i da se ne vidi mnogo truda koji ste uložili. Kako biste izbegle kardinalne greške, kada je reč o šminkanju obrva, konsultovali smo make-up eksperte koji će vam otkriti u čemu grešite. U nastavku donosimo 8 najčešćih grešaka kod oblikovanja obrva.

Da li i vi pravite ove greške sa oblikovanjem obrva?

#1: Koristite pogrešan tip proizvoda za obrve

U parfimeriji možete naći veliki izbor proizvoda za šminkanje obrva: olovke, senke, pomade, voskove, gelove. Kako odabrati onaj odgovarajući? Pođite od izgleda koji želite da postignete i vašeg nivoa veština. Senka je pogodne za one koji imaju “ćelava” mesta u obrvi, ili početnicima. Prah daje mekši, prirodniji look, spram pomada i olovaka. Super tanke olovke su odlične za one dlačice koje fale. Pomade su dobre ako želite upečatljiv i jak izgled obrva, ili volite obrve u tamnijoj boji. Voskovi i gelovi su pogodni za dame sa gustim i prirodnim obrvama, kao bi ih ukrotile.

#2: Niste pogodile nijansu proizvoda za obrve

Naši eksperti sugerišu da proizvod za obrve treba da bude u jednoj nijansi svetlijoj od vaše boje kose. Ako koristite proizovd u tamnijoj boji, šminka će vam delovati grubo i očito, umesto prirodno i ležerno. Svetliji tonovi su prirodniji. Ako imate tamno smeđu kosu, odaberite srednje braon olovku ili senku. Ako ste plavuša ili crvenokosa, birajte taupe ili dark blonde nijansu.

šminkanje obrva

#3: Stavljate previše hajlajtera ispod obrve

Dodavanje hajlajtera na kost ispod obrve je uvek dobar način da “izdignite” regiju, ali korišćenje pogrešne nijanse može skloniti pažnju sa obrva. Ako ćete naneti hajlajter ispod obrve, neka to bude nežna i ne prejaka njansa. Birajte onaj koji je svega 1 ton svetilji od vaše kože. Ne želite da ovo izgleda previše veštački. Koristite ravnu četkicu da izblendate hajlajter, kao bi delovao što prirodnije.

#4: Uzimate veću količinu proizvoda na četkicu

Ako koristite senke, pomade ili gelove, znajte da je jedna od najčešćih grešaka upravo kada nanesete previše proizvoda na obrve. Čak i ako imate minimalan broj dlačica u obrvava, nema potrebe da koristite puno proizvoda. Koncentrišite se na pojednačne pokrete u delovima gde nemate dlačica. Posle šminkanja pređite obrve “spoolie” četkicom, kako biste smekšali jake poteze olovkom ili četkicom.

Povezano: 6 trikova sa olovkom za obrve koje morate znati

#5: Popunjavate obrve pre njihovog sređivanja

Ponekad dame popune obrve koje su izrasle, što je zaista teško. Zato olakšajte sebi proces šminkanja obrva, tako što ćete ih počupkati ili depilirati pre toga. Ako imate svega par dlačica koje štrče iz oblika, jednostavno ih počupkajte pincetom.

šminkanje obrva

#6: Kreirate novi oblik obrva, umesto da pratite svoj prirodni

Mnoge od nas su krive za popunjavanje obrva u oblicima koji nisu prirodni – tu dolazimo do “bananica” oblika. Osim toga, trebalo bi da se između dlačica vidi koža, a ne da potpuno prekrijete obrve. One ne smeju biti gusto iscrtane, jer ćete delovati veštački. Bacite pogled na slike iz detinjstva, kako biste se podsetili prirodnog oblika vaših obrva.

#7: Trudite se da vam obrve budu savršene

Vaše obrve NE MORAJU biti perfektne uvek. Posebno u današnje vreme – one apsoluno mogu biti “divlje” i “neukrotive”. Prirodne obrve su takođe IN – samo ih prekrijte tankim slojem gela, nakon iščešljavanja obrva nagore.

Pročitajte još i: Nije beskorisna – za sve što možete iskoristiti “spoolie” četkicu za obrve?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!