Pravo sa modnih pista: Make-up trendovi za zimu 2022/23. koje ćemo svi nositi

makeup trendovi zima
Instagram/Pritnscreen

Još malo pa je 2023, a make-up trendovi su uzbudljiviji nego ikada, posebno ovi za zimu 2022/23! Glazirane i sjajne usne, jarko i upečatljivo rumenilo, plava senka za oči i razni drugi trendovi biće vrlo aktuelni. Od modnih revija za jesen/zimu 2022, pa do viralnih TikTok make-up trendova, sabrali smo na jednom mestu sigurna predviđanja trendova šminkanja koje ćemo viđati ove sezone. Ako vam je potrebna inspiracija za praznični make-up, nastavite da čitate!

Kako ćemo se šminkati ove zime – top 10 trendova

#1: Dosta rumenila

Za sve ljubiteljke rumenila – ovo je vaša make-up sezona! Rumenilo je sada IT make-up proizvod: nanosi se svugde, na slepoočnice, preko jagodica, ispod očiju, čak i ispod obrve. Jarko i upečatljivo rumenilo, u rozim tonovima će biti veliki trend, tako da se naoružajte kvalitetnim praškastim ili kremastim rumenilima.

#2: Crna olovka na donjoj liniji trepavica

Grunge make-up izgled iz ’90-ih se polako vraća, a sa njim i difuzirani ajlajner na gornjem kapku, uz dodatak teško nanete crne olovke ispod donjih trepavica. Ovaj look deluje moćno, edgy i pomalo goth, što je u skladu sa aktulenim trendovima. Nanesite crnu olovku na donju liniju trepavica, i razmažite je uz pomoć male sintetičke četkice, za grunge look.

Povezano: Goth šminka Wednesday Addams je u trendu – evo kako da se našminkate kao popularna junakinja

#3: Eye make-up u plavim tonovima

Plava šminka na očima se mogla videti skoro na svakoj zimskoj reviji, što znači da ćemo je viđati tokom cele zime. Iridescentni ljubičasto-plavi tonovi zimzelena su manje zastrašujući od plave senke iz mladosti vaše mame. Ako uspete da pronađete kremaste verzije ovih nijansi, imaćete make-up koji će svi primetiti!

#4: Meko konturisanje lica

Što se tiče tena, za zimu 2022/23 predviđa se potpuni izostanak oštrih kontura, već se šminkeri okreću mekom i suptilnom skulpturiranju lica, koje se ne može jasno odrediti, ali svi znamo da ono odlično izgleda. Probajte konturisanje uz pomoć tečnih korektora, koji su blago svetliji i blago tamniji od vašeg tena. Ovako će se boje stopiti i savršeno izblendati u vašu kožu.

#5: Usne u boji cigle

Da li možemo da zamislimo zimu, bez klasičnih crvenih usana? Ipak, ove zime, ponećemo nešto drugačiju crvenu boju, a to je ova tamna nijansa cigle. Ova nijansa karmina će posebno pristajati crvenokosim devojkama i toplim plavušama, pa čak i brinetama. Zato se ove zime odvažite da nabavite ovu nijansu karmina.

#6: Smokey Siren Eyes

Delom “siren eye”, delom “smokey eyes”, ovaj zimski trend spaja dva stila šminkanja, koji kreiraju look koji tako dobro izgleda. Za razliku od oštrih linija, koje zahteva klasični “cat eye”, “smokey siren eyes” je trend koji je dosta mekši, sa krilcem koje “bledi”, a čak i početnik u šminkanju bi mogao da ovo isproba sam.

#7: Lepršave trepavice

Tokom modnih revija za ovu zimu, trepavica nije manjkalo! A to znači da su ove sezone trepavice veće nego ikada. Baš kao što se frizure menjaju tokom sezona, isto se dešava i sa trepavicama. Ove zime, akcenat je na spoljnjim uglovima trepavica, za lepršavi izgled.

Povezano: Rumenilo ispod očiju – ovo je najnoviji TikTik make-up trend koji nas je oduševio

#8: Glam praznična šminka

Šta vas više asocira na praznike, nego glamurozna zlatna senka i jarko cvene usne? Za razliku od praznika prethodnih godina, ove godine viđamo manje šljokica, a više naglašavanje oblika oka uz poneke ljuspice glitera. Ovo je savršeni kontrast satenskom, jarko crvenom ružu.

#9: Monohromatska šminka ’90-ih

Za sve ljubiteljke 90-ih, ove sezone dominiraće monohromatska šminka iz ove ere. Najlakši način da se našminkate u ovom stilu jeste sve u braon tonovima: od očiju, preko kontura, pa do karmina.

#10: Kristali na očima

Cirkončići na očima su i dalje aktuelni i u zimi 2022, i možemo sa sigurnošću reći da ćemo tokom novogodišnjim glam proslava viđati varijacije na temu hladno crvenih usana, i kristala na očima. Ova zima je idealna za cirkone i kristale.

Šta kažete – koji make-up trend ćete sigurno isprobati?

Pročitajte još i: Modni trendovi za zimu 2022/23 – gotika, minimalizam i over-size

error: Content is protected !!