“Goth” šminka Wednesday Addams je u trendu: Evo kako da se našminkate kao ova junakinja

wednesday addams sminka
Instagram/Prinstcreen

Ako ste fan Netflix serija, sigurni smo da ste već odgledali “Wednesday”, serijal koji prati tinejžderku Wednesday Addams. Osim što je ovo najgledanija Netflix serija ikada, ova junakinja je preko noći ponovo postala popularna, a devojke i žene širom sveta kopiraju njen tamni, goth stil. Ono što je najviše privuklo pažnju devojkama jeste njena goth šminka, koja je u skladu sa aktuelnim trendovima. Nakon više od 20 godina, goth glam estetika se ponovo vraća u fokus trendova, a u nastavku vam otkrivamo kako da se našminkate poput ove junakinje.

Razlika između klasične goth šminke i današnjih trendova

Na revijama i među influenserkama mogli smo videti noviji izgled goth šminke, a po čemu se ona razlikuje od one koju pamtimo iz školskih dana? Goth šminka koristi tamne, ali meke nijanse crne ili šljivasto-ljubičaste nijanse oko očiju i usana, kako bi se postigao misteriozan i “zločest” izgled lica. Savremena verzija goth šminke (koju nosi i Wednesday Addams u seriji) se razlikuje, iako je i dalje monohromatska, ali je mnogo mekša i transcedentalna. U ovom make-up look-u koriste se i braon tonovi, koji daju malo topline celom izgledu.

Povezano: Make-up trend za hladnije dane – Goth Glam šminka postaje sve popularnija

View this post on Instagram

A post shared by Netflix US (@netflix)

Šminka Wednesday Addams

Lice

Talentovana mlada glumica, Jenna Ortega, transformisala se u ulogu mračne junakinje, uz pomoć šminke i kostima. Šminkerka sa seta, Tara McDonald, otkrila je kako je dobila ovaj look – “polumrtav, ali i dalje svež i moderan”. Najpre, nanela je prozirnu BB kremu (skin tint) na lice, kako bi dobila bledu i prigušenu boju tena, karakterističnu za Wednesday Addams. Pošto glumica ima prirodne pegice, šminkerka je želela da se one vide kroz podlogu. Kako bi skupturirala njene jagodice, i dobila taj oštar izgeld lica, šminkerka je koristila puder za konturisanje brenda MAC, u hladnim sivkasto-braon tonovima, bez šimera.

Oči

Upečatljiva šminka na očima naglasila je krupne, “Tim Barton” oči glumice Jenne Ortege, dok se uzdržavala od treptanja tokom svih scena u seriji. Evo kako da postignete njen izgled očiju: najpre, šminkerka je nanela toplu braon nijansu senke na ceo kapak, u pregib i ispod oka. Potom, nanela je mat crnu nijansu ispod očiju. Nakon toga, nanela je grafitno sivu, šimer senku na liniju gornjih trepavica, kako bi dobila “smokey liner” efekat.

Usne

Wednesday Addams u seriji nosi modro-ljubičaste usne, zamagljenih kontura, koje daju goth efekat celoj šminki. Šminkerka je pomešala tamno-ljubičastu olovku za usne sa prozirnim balzamom za usne, i ovu mešavinu nanela na njene usne, sa blago blurovanim ivicama. Umesto da nanosi ovu mešavinu četkicom, šminkerka je utapkala prstima boju na njene usne, kako bi dobila meke ivice, i “ujeden” izgled.

Da li ćete pokušati da rekreirate ovaj make-up look?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!