Make-up trend za hladnije dane: “Goth Glam” šminka postaje sve popularnija!

goth glam
Instagram/Printscreen

Proleće i leto su bili vezani za oblačenje u svetlim bojama, koje boost-uju dopamin, Barbiecore i “clean girl” estetiku. Raspoloženje je bilo na visokom nivou, sunce je sijalo jače, a život je generalno bio veseliji. Ali sada, kako temperature počinju da padaju, i dan traje kraće, počinjemo da naginjemo mračnijem “vajbu”. Upavo je zato “goth glam” šminka postala popularna, najpre među poznatim ličnostima, a zatim i na društvenim mrežama. Ova tmurna estetika ne znači nužno tugu – već može biti manifestacija moći i tamne ženske energije. Dakle, smoky eyes, tamni ruž i mnogo crne olovke  – vraćamo se u eru gotičke šminke!

Šta je tačno “Goth Glam” šminka?

Profesionalni šminkeri tvrde da je “goth glam” zapravo monohromatski i tmurni look, koji se postiže teškom šminkom na očima, uz pomoć olovke i senki, minimalnim konturisanjem u hladnim tonovima i upečatljivim usnama. Za razliku od drugih, tamnih, “grandž” make-up trendova, “goth glam” nije neuredan ili preteran. “Goth Glam” je ispoliran, skockan, uredan, glamurozan, ženstven, moćan i mračan!

Zašto je baš sada u trendu?

Poznate ličnosti su svojim influensom lansirale ovaj trend, a posebno A-list zvezde kao Lizo, Kortni Kardađijan, Karli Klos. Čak su i na svojim venčanjima nosile ovaj stil šminke. Efekat poznatih ličnosti je realističan, a prelaz sa “clean girl” estetike na “goth glam” je potpunuto očekivani korak ka jeseni i zimi. Trendovi se smenjuju, tako da se zapravo istorija samo ponavlja. Ko može zaboraviti “grandž” estetiku 90-ih i ranih 2000-ih godina?

Ideje za “Goth Glam” šminku

#1: Karli Kloss

Kako biste rekrirali ovaj njen look za Met Galu, nanesite tamnu senku na kapke i oivičite oči olovkom u sličnoj nijansi. Dodajte maskaru za volumen, i uparite izgled sa ružem u boji tamne višnje ili mauve nijansom. Ovako ćete dodati notu ženstvenosti celom izgledu.

View this post on Instagram

A post shared by Karlie Kloss (@karliekloss)

#2: Irina Šajk

Na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, supermodel Irina Šajk pojavila se na crvenom tepihu sa izduženim ajlajerom i savršenim tenom.

#3: Kortni Kardašijan

Njen pristup ovom trendu je mnogo jednostavniji od ostalih primera, jer je više “friendly”za počenike i one koji žele da tek uplove u ovaj trend. Za jednostavniji look, koji ipak ima mračni influens, razmrljajte tamnu olovku ili senku na gornjoj i donjoj liniji kapka, dodajte crnu olovku na vodenu liniju oka, ostavljajući ostatak lica neutralnim, kako bi fokus bio na očima.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!