Kako se pravilno priprema lice za tečni puder?

priprema lica za tečni puder

Jedan od najvažnijih faktora za savršenu šminku koja stoji i prelepo izgleda jeste adekvatna pripema kože. Nijedan tečni puder neće lepo “leći” na kožu, ako nije odrađena step by step priprema. Na taj način, puder se neće uvući u fine linije i pore, trajaće vam ceo dan, a koža će izgledati ispolirano. Dakle, osnovni koraci pripreme pre pudera su: čišćenje kože, hidratacija i prajmer!

Pravilna priprema kože pre nanošenja tečnog pudera

Korak 1: Čišćenje kože

Baš kao što ne biste naneli kremu na neočišćene cipele, isto važi i za lice i tečni puder! Osnova svega je čista koža, zato se postarajte da pre nanošenja pudera umijete lice uz pomoć nežnog sredstva za čišćenje. Naneiste ga nežnim kružnim pokretima, i isperite vodom. Ako imate suvu kožu, umijte se uz pomoć kremastog sredstva za čišćenje ili mleka.

priprema lica za tečni puder

Korak 2: Toniranje kože

Sledeći korak ima ulogu da povrati pH vrednost očišćenoj koži – a tu uskače tonik! Tonik je važan skincare proizvod, koji ne treba preskakati. On će takođe pokupiti ostatke nečistoća sa kože, koje su promakle sredstvu za čišćenje kože. Tonik će ujedno razmekšati kožu i hidrirati je, što će je pripremiti da bolje upije proizvode za negu.

Povezano: Kako da odaberete tečni puder prema tipu kože?

Korak 3: Serum i krema

Kako biste koži dali “boost” sastojaka koji će štititi i hraniti tokom dana, odaberite hranljivi serum sa antioksidantima, hijaluronskom kiselinom i biljnim ekstraktima.

priprema lica za tečni puder

Idealno bi bilo da pre nanošenja tečnog pudera koristite laganiju kremu za lice koja sadržui SPF faktor. Ako se borite sa aknama i masnom kožom, potražite kreme bez ulja oje su nekomedgoene. Ako patite od suve kože, potražite kreme koje su bogatije i gušće teksture, kako bi hidrirale kožu i dale joj sjajniji izgled. Na taj način sprečićete uvlačenje tečnog pudera u fine linije i pore.

Mi vam preporučujemo Skinology GEL Hidrantantnu kremu kao podlogu za tečni puder.

mat prajmer

Povezano: Kako da pripremite ten za šminkanje kao profesionalac?

Korak 4: Dajte kremi vremena da se upije

Idealan razmak između nanošenja dnevne kreme i tečnog pudera je oko 40 minuta, kako bi se njena tekstura upila u kožu. Ako puder krenete da nanosite odmah posle kreme, počeće da se upija u kožu zajedno sa njom, a to je efekat koji ne želimo. Zato za vreme ove pauze, ujutru možete doručkovati, srediti kosu i obući se, što je sasvim dovoljno vremena kremi da se upije.

priprema lica za tečni puder

Korak 5: Prajmer

Prajmer je vrlo koristan make-up proizovd, a njegova uloga je da osigura glatko platno za nanošenje pudera, da popuni bore, pore i ožiljke i produži trajanje šminke na licu. Prajmer birajte uvek prema tipu kože i efektu koji želite da postignete: ako imate masnu kožu, birajte matirajuće silikonske prajmere, a ukoliko vam je koža suva, potražite hidratantne prajmere poput kreme, koji će nahraniti kožu i pripremiti je za tečni puder.

Naša preporuka je City Color Mattifying prajmer na bazi silikona.

mat prajmer

Povezano: Vodič kroz prajmere – vrste i pravilno nanošenje

Korak 6: Sada je vreme za tečni puder!

Kada ste obavili sve ove korake, vreme je da nanesete tečni puder, uz pomoć prstiju, beauty blender sunđerčića ili make-up četkica, u zavisnosti od finiša koji želite da dobijete na koži. Puder nanet posle temeljne pripreme kože će mnogo lepše stajati na licu, delovaće prirodnije i biće dugotrajniji!

error: Content is protected !!