6 načina da vam lice izgleda manje masno – zauvek!

masna koža

Ako ste umorni od konstantnog matiranja lica i korišćenja matirajućih pudera i papirića, onda je vreme za promenu! Niko od nas ne želi da prosija posle samo par sati od nanošenja kreme i šminke. Možda ste rođeni sa masnim tipom kože, ali to ne znači da treba sa tim da se borite zauvek. U nastavku pročitajte 6 saveta kako da vam lice izgleda manje masno i to zauvek!

Kako da vam se lice manje sija i masti?

#1: Počnite da koristite uljani čistač lica

Ako ga niste već probali, vreme je da uložite u uljani čistač lica. Ovaj tip proizvoda dolazi iz Koreje, a savršen je način da balansirate preterano lučenje masnoće. Mnogo osobe sa masnom kožom izbegavaju uljane čistače, zato što misle da će ih ovaj tip proizvoda još više umastitit! Zabluda!

Setite se da voda privlači vodu, a ulje masnoću. Zato će naslage sebuma i nečistoća najbolje “razbiti” upravo uljana tekstura. Ovaj čistač će ukloniti sve nečistoće, a kožu će ostaviti hidriranom i mekanom.

masna koža

#2: Izbegavajte jake čistače kože

Osobe sa masnom kožom će najpre posegnuti za jakim gelovima i penama koje kožu ostavljaju škriputavo čistom. Ali to je upravo suprotnom od onoga što treba da uradite! Kada koristite jake čistače, posebno one sa sulfatima, oni samo privremeno uklanjanju višak masnoće. Ali u konačnici ostavljaju kožu dehidriranom i lišenom esencijalne vlage. Jaki gelovi i pene za čišćenje zapravo povećavaju proizvodnju sebuma.

Povezano: Masna i problematična koža – Kako da konačno rešite ove probleme?

#3: Redovan piling je MUST!

Ako imate masnu kožu, važno je da je pilingujete na regularnoj bazi. Višak mrtvih ćelija kože ne samo da će zapušiti pore, već će i dehidrirati kožu. Ovo se dešava zato što nagomilane ćelije kože sprečavaju da proizvoda za negu efikasno prodru unutar nje. Kao rezultat, koža postaje umorna, beživotna i suva, a preterana masnoća počinje da “podmazuje” kožu.

Mi vam predlažemo Skinology Extra Fine piling kremu.

masna koža

#4: Hidratacija kao osnov

Najvažniji savet na ovoj listi je svakako: neka vaša koža uvek bude hidrirana! Što je koža više dehidrirana, to luči više masnoće. Zato umesto da sa kože stalno skidate prirodna ulja uz pomoć grubih čistača, držite se onih koji kožu hidriraju. Nabavite kvalitetnu gel- hidratantnu kremu koja neće opteretiti kožu, a držaće je savršeno negovanom.

Naša preporuka je Skinology Gel hidrantna krema.

gel krema

 

#5: Dodajte linoleičnu kiselinu u rutinu nege

Istraživanja su pokazala da osobe koje pate od masne kože sklone aknama imaju niže nivoe linoleične kiseline u koži. To je vrsta omega-6 masnih kiselina koja se nalazi u lipidima na površini kože. Kada je nivo linoleične kiselin eu koži nizak, sebum postaje gušći i počinje da zapušava pore, što posledično dovodi do pojačane produkcije masnoće i akni. Suplementacija kože sa proizvodima koji sadrže linoleičnu kiselinu će izbalansirati proizvodnju masnoće i sprečiti neželjeni sjaj kože!

masna koža

#6: Koristite glinenu masku svake nedelje

Masniji tip kože koji pati od neželjenog sijanja, trebalo bi da svake nedelje koristi masku na bazi gline. Zašto je glina dobra? Ona izvlači masnoću i nečistoće, a ujedno smanjuje proizvodnju sebuma, kako bi pročistila kožu. Naravno, držite se hidrirajući glinenih maski, koje neće kožu lišiti vlage!

Pročitajte još i: Kako da vaš ten duže bude matiran?

error: Content is protected !!