Kako da vaš ten duže bude matiran?

sredstvo za skidanje šminke

Svima nam je poznata situacija: našminkale smo se za posebnu priliku, kad već nakon dva sata – ispred ogledala ugledamo prosijanu T zonu (čelo, nos i brada). Krivac je sebum (prirodna masnoća kože), koji je probio ispod šminke na površinu, i učinio da dobijemo neželjeni sjaj. Ukoliko se i vama to dešava, spremili smo vam par saveta kako da vaš ten duže bude matiran.

Odabir odgovarajuće nege lica

Prosijavanje tena je poteškoća koja prati vlasnice masne i mešovite kože lica. Osnovni korak matiranog izgleda je pravilna nega kože i odabir kreme koja neće zapušiti vaše pore i dodati vam neželjeni sjaj. Zato bi trebalo da birate kreme gelaste, lagane teksture, koje će vašu kožu hidrirati bez ostavljanja teškog masnog filma na licu.

Prilikom odabira, osvrnite se na na preporuku proizvođača o tipu kože za koji je krema namenjena – trebalo bi da birate kreme namenjene masnoj ili mešovitoj koži koje dovoljno hidriraju, a opet matiraju vaš ten. Naš predlog ovakve kreme je Prima Skinology Gel hidrantna krema, gelaste teksture, koja će osvežiti vaš ten, a ujedno ga držati matiranim.

krema za lice

Osnova i završnica – prajmer i fiksator

Kako biste obezbedile potpunu kontrolu prosijavanja tokom celog dana ili važnog događaja, trebalo bi da u svoj neseser uvrstite proizvode kao što su prajmer i fiksator. To su dodatni koraci koje koriste profesionalni šminkeri kako bi obezbedili besprekoran ten svojim klijentima tokom čitavog dana.

Birajte matirajuće silikonske prajmere, koji će popuniti pore i učiniti da one vizuelno izgledaju manje. Na taj način, sam tečni puder će duže stajati na mestu i neće se uvlačiti u pore, bore i sitne linijice, a vaš ten će biti matiran duže vreme.

Nakon završetka kompletnog šminkanja lice naprskajte fiksatorom u spreju sa mat završnicom. On će vam doneti taj finalni dodir matiranja – fiksiraće sav make-up, učiniće da duže stoji pod kontrolom, jer utiče na smanjenje lučenja sebuma. Mi predlažemo City Color Mat fiksator u spreju, koji možete poneti u tašni za dodatno matiranje tokom dana.

Odabir tečnog pudera

Prilikom izbora tečnog pudera, vodite se vašim tipom kože. Dakle, vama će više odgovarati matirajući puderi, koji su često teže strukture od onih hidratatnih. Ukoliko ne podnosite teže teksture pudera, poslužite se sledećim trikom: na dlanu pomešajte malu količinu kreme za lice i tečnog mat pudera, kako biste “razblažili” njegovu tešku teksturu.

Puder nanesite četkom ili beauty blenderom, “utiskujući” puder u pore, a ne razmazivajući ga. Na ovaj način obezbedićete bolju pokrivnu moć tečnog pudera i dužu matiranost lica. Preporučujemo City Color Buffing četku za tečni puder, idealnu za teže teksture, kao i njihov Beauty Blender sundjer.

beautiful woman with brush

Matiranje puderom u prahu ili kamenu

Vlasnice masne i mešovite kože sigurno ne mogu bez ovog proizvoda. Kako se vaša šminka ne bi razmazala ili skliznula usled pojačanog mašćenja T zone, neophodno je da je “fiksirate” i matirate praškastom teksturom. Za to će vam odlično poslužiti puder u prahu, sitno mlevene teksture, kojim ćete “naprašiti” lice blagim kružnim pokretima, pufnastom četkom.  Preporučujemo da posebno matirate T zonu pokretima utiskivanja pudera u prahu kozmetičkim sunđerom, kako biste je dodatno fiksirali. Praktična varijanta je puder u kamenu, koji možete poneti sa sobom u tašni, a pruža isti efekat kao i onaj u prahu.

Kao našu preporuku, izdvajamo City Color Banana puder u prahu, koji će vaš ten držati pod kontrolom duže vreme.

powder and black brush isolated

 

Papirići za matiranje

Ovaj relativno nov proizvod na make-up tržištu predstavlja jako praktičnu sitnicu o kojoj se malo piše. U pitanju su tanki papirići, poput onih za pečenje, koji su namenjeni da upijaju višak masnoće sa lica, bez pomeranja šminke. Njih koristimo kada želimo da matiramo ten bez dodavanja još jednog sloja kamenog pudera u toku dana.

Dizajnirani su tako da upijaju samo masnoću i znoj sa lica, a da pritom ne poremete šminku. Obično su pakovani u kutijice od 50-ak komada. Koriste se tako što iz kutijice izvučete jedan paprić, blago ga pritisnete na određenu regiju lica, i jednostavno utapkate višak masnoće. Praktično, zar ne? Naša preporuka su Beauty Made Easy paprići za matiranje, u dve divne mirisne note – lavanda i pink.

Ukoliko sledite sve naše preporuke, šminka će vam mnogo duže stajati na licu, a ten će vam biti matiran duže vreme. Svi ovi koraci zahtevaju malo više pažnje, ali uštedeće vam silno vreme koje biste provele pred ogledalom, popravljajući šminku i dodavajući dodatni sloj pudera koji neće lepo izgledati na licu.

gel krema za licefiksator za sminkubanana puderpapirici za matiranje

error: Content is protected !!