Kako da vam šminka potraje u novogodišnjoj noći – 7 super saveta!

dugotrajna šminka

Praznična sezona je na pomolu, a to znači bezbroj žurki i celonoćnih okupljanja! Ako ste isplanirali novogodišnju noć da bude u glam stilu, verovatno vam je jedina briga kako će vam šminka izdržati celo veče? Nije poenta da provedete sate u šminkanju, kako bi vam se većina pigmenta skinula sa kože pre ponoćne zdravice! Ne treba da brinete o šminki onda kada treba da budete zauzeti đuskanjem i uživanjem. Zato smo vam u nastavku pripremili super trikove za dugotrajnost novogodišnje šminke!

7 saveta za dugotrajnu šminku za doček Nove godine

Savet #1: Počnite sa čistom kožom

Ono što najviše šteti dugotrajnosti šminke je  – vaš sebum. Svaki proizvod će najbolje reagovati sa lice kada ga nanesete na čistu kožu. Zato se postarajte da ispilingujete kožu prethodno, da je očistite sa umivalicom i potom negujete tonikom i kremom bez ulja. Pustite kremu da se upija bar 15 minuta pre šminkanja.

Savet #2: Nanesite prajmer – obavezno!

Prajmer je kremasti ili gelasti proizvod koji deluje kao baza i barijera između kože i šmimke, i stoga je štiti. On sprečava da sastojci iz šminke prodru u pore, potom, “zaključava” kremu na licu, i omogućava ravnomerno nanoašenje šminke, čime ona duže traje. Prajmer zaista zvuči kao čudesni proizvod. Zato, nemojte ga zanemariti, već neka bude obavezan za novogodišnju noć!

Savet #3: Koristite vodootpornu šminku

Najbolji make-up savet je da koristite vodoopotrnu šminku, makar onu koja ide na oči – to uključuje maskaru, ajlajner i senke, kako vam se eye make-up ne bi razmazao pre ponoći. Ali to ujedno znači da ćete imati malo više posla prilikom uklanjanja šminke, zato se obezbedite kvalitetnim skidačem šminke, koji može da rastvori i vodootporni make-up!

Povezano: Spremite se za doček nove godine – beauty “to do” lista

Savet #4: Izbegnite debele slojeve

Umesto da utrljavate jedan debeli sloj tečnog pudera, nanesite nekoliko tanjih slojeva, pre korektora, i tako nadgradite tečni puder za prirodan i gladak izgled. Izblendajte ga dobro, i tako ćete osigurati ten koji neće biti “cakey”. Ne zaboravite da tečni puder fiksirate transparentnim puderom u prahu!

Savet #5: Pravilno fiksirajte šminku

Baš kao što lak za kosu čini vašu frizuru netaknutom, fiksator za šminku “zaključava” šminku i čini je dugotrajnijom. Ako se ne osećate ugodno koristeći fiksator – nanesite malo transparentnog pudera za setovanje. On će dati mat finiš preko šminke, i sprečiće mašćenje kože.

Savet #6: Izaberite dugotrajni karmin

Dugotrajni, mat tečni karmini su spasioci svakog party make-upa. Zato je malo više napora potrebno da učinite da vam usne budu našminkane tokom čitave večeri, i da izdrže poljupce, jelo i piće. Uvek počnite sa pripremom usana: nanesite tanak sloj tečnog pudera na usne. Potom, oivičite ivicu usana neutralnom nijansom ili onom koja se slaže uz ruž. I napokon, nanesite mat tečni karmi koji će trajati cele noći.

Savet #7: Ponesite esencijalnu šminku sa sobom

Kako biste sprečili make-up SOS katastrofu, ponesite neseser sa ključnim komadima za vaš make-up look. Neseser mora sadržati karmin, ogedalce, korektor, blotting papiriće za matiranje i maramice. Ako nosite veštačke trepavice – obavezno ponesite pincetu i lepak, za slučaj da vam se odlepe!

Pročitajte još i: 6 make-up trikova za glamuroznu novogodišnju šminku

error: Content is protected !!