6 make-up trikova za glamuroznu novogodišnju šminku

By  |  0 Comments

Novogodišnja noć nije obična proslava iz više razloga – imate pravo na više šampanjca, šljokice, na duže veštačke trepavice i više štikle! Možete poneti na sebi sve ono što ne možete tokom godine. I to je retka proslava koja se ne završava oko ponoći – zato vaša šminka mora trajati mnogo duže nego inače! Zato pogledajte naše trikove za glamuroznu šminku za novogodišnju noć!

Kako biste izbegli da se vaša šminka razmaže i istopi tamo oko ponoći, kada je vreme za novogodišnji poljubac, ispratite nekoliko trikova za dugotrajnu i glamuroznu novogodišnju šminku.

6 make-up trikova za novogodišnju noć

#1: Glatko platno – prajmer!

Prajmer je najvažniji korak da osigurate dugotrajnost šminke, koja treba da preživi đuskanje, zagrljaje i poljupce u ponoć. U zavisnosti od tipa prajmera, on može smanjiti izgled pora, matirati ili posvetliti kožu, a čak i zamaskirati nesavršenosti.

Prajmer je sloj između vaše kože i šminke, kreiran da spreči da tečni puder uže u pore. Stvara glatko platno za dalje nanošenje šminke i neizostavan je korak za specijalne prilike kao što je novogodišnja noć!

Za dugotrajnost šminke, predlažemo vam City Color Chic Matte Prajmer.

Novogodišnja šminka

#2: Slojevito – krem, pa prah

Pojačajte dramski efekat vaše novogodišnje šminke – uz naslojavanje! Baš poput profesionalih šminkera, napravite bazu za vaše konture, hajlajter ili senku – uz kremaste varijante istih proizvoda. Dakle, pojačajate konture tako što ćete prvo naneti kremaste konture pa ih fiksirati praškastim. Isto učinite i za hajlajter i senke – efekat i i boja će biti mnogo jači, a trajnost duža.

Pro savet – Posle nanošenja kremastih proizvoda sačekajte malo da se osuše kako biste naneli isti proizovd ali u praškastoj formi.

Povezano: Kako da nanesete hajlajter prema efektu koji želite da dobijete?

#3: Popunite usne olovkom

Za dugotrajniji karmin – napravite bazu u boji uz pomoć olovke za usne kojom ćete popuniti celu površinu usana. Ovo će sprečiti da vam se ruž razlije ili izbledi, a izbećićete i efekat da vam ostanu samo oivičene usne kada pojedete karmin. Ovo će karminu dati nešto za šta će se “zalepiti”, što znači otpornost na poljupce, hranu i piće!

Novogodišnja šminka

#4: Fiksirajte gliter

Novogodišnja noć je idealna prilika da ponesete gliter na očima! On će dati svetlucavi efekat poput novogodišnji jelke, koji će sigurno biti primećen. Ako nosite gliter u prahu, morate napraviti lepljivu bazu na koju će se zalepiti i trajati celu noć.

Za to će vam poslužiti specijalna gliter baza ili gliter lepak, koji ćete četkicom utapkati na kapak. Ako nemate poseban gliter lepak, poslužiće i providni lepak za veštačke trepavice koji ćete naneti u jako tankom sloju.

#5: Fiksirajte šminku transparentnim puderom u prahu

Ključna stvar za glamuroznu šminku koja stoji celu noć je – dobar fixing puder u prahu. On je providan, dakle, neće dodati pokrivnu moć na više slojeva šminke koje imate, a osiguraće mat efekat i trajnost.

Kada se završili sa šminkom, uzmite veliku pufnastu četku, i naprašite lice laganim potezom tankim slojem belog transparentnog pudera. Ako ste fan “baking” tehnike, možete “ispeći” tečni korektor ispod očiju.

Novogodišnja šminka

#6: Face mist protiv brašnastog efekta

Posle slojeva pudera, rumenila i kontura – možete završiti sa brašnastim efektom na licu, posebno ako ste teške ruke prilikom nanošenja. Ovaj ružni “cakey” efekat ćete razbiti ako naprskajte lice tonikom ili face mistom u spreju, koji će ublažiti i “rastopiti” gornji tanki sloj praškaste šminke, kako bi se on lepo stopio i povezao u celinu.

Mi vam u te svrhe predlažemo City Color Prajmer u spreju sa hidrirajućim svojstvima – on će delovati kao savršen face mist!

Pročitajte još i: Praznična šminka – TOP saveti za nošenje glitera na očima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!