Praznična šminka: TOP saveti za nošenje glitera na očima

By  |  0 Comments

Približava nam se praznična sezona, koja traži šminku za specijalne prilike i visoki glamur. Dovoljno je da na vašu jaču večernju šminku dodate gliter i odmah ćete zablistati u prazničnom duhu. Nanošenje glitera može biti malo zastrašujuće, pogotovo ako se nikad do sada niste susrele sa ovim praškastim šljokicama. Ključ je u odabiru pravog prajmera (lepka) koji će vaše glitere držati na mestu cele noći!

Glavni savet kada kupujete glitere za šminkanje je birate isključivo kozmetičke glitere, specijalno namenjene za upotrebu na licu, očima i usnama. NIKAKO ne koristite glitere namenjene za nokte ili “uradi sama” dekoracije, jer nisu bezbedni za upotrebu na licu, i mogu vas ogrebati ili vam izazvati iritacije kože.

Nanesite gliter na oči bez muke

Korak #1: Odaberite pravi prajmer

Osnova je da odaberete dovoljno lepljivu bazu za senke koje nije previše tečna. Neke baze su tečne kada ih istisnete iz tube, ali ubrzo postaju lepljive kad počnu da se suše. Neka prajmer bude u neutralnoj boji koži, preko kojeg ćete naneti senke. Uvek kada nanosite glitere na oči, to uradite pre nanošenja pudera, kako biste izbegli da upropastite savršeno našminkan ten uz gliter koji se rasipa.

Predlažemo vam City Color Kremasti prajmer za senku.

Korak #2: Nanesite senku na oči

Kako bi gliter lepše izgledao, uvek pre nanesite senku za oči, makar onu u boji kože. Možete napraviti i smokey eye za posebne prilike, koji ćete učiniti glamuroznim uz gliter. Poigrajte se bojama i finišima senke.

Povezano: Make-up predlog – Zlato na oči, šljokice na usne


View this post on Instagram

A post shared by Beyoutiful (@beyouty_combined) on

Korak #3: Nanesite lepak za glitere

Ako samo utapkate gliter preko senke, oni će otpasti. Zato je potrebno da nanesete preko senke specijalni lepak za gliter, koji možete naći kod većine make-up brendova, čak i u drogerijama. Prstom nanesite ravnomerno lepak celom površinom kapka koja će biti pod gliterom.

Korak #4: Utapkajte gliter četkicom

Nakon toga, uzmite sintetičku pljosnatu četkicu, umočite u gliter, otresite višak i zabacite glavu. Tako ćete dobiti bolji ugao za aplikovanje šljokica i smanjiti otpadanje glitera po licu. Pokretima utapkavanja četkice zalepite gliter. On će se lako zalepiti, a ako nešto otpadne ispod očiju, lako ćete pokupiti uz sledeći trik.

Povezano: Beauty ideje sa šljokicama – idealno za muzičke festivale


View this post on Instagram

A post shared by ?Makeup Porn? (@slayinbeauties_) on

Korak #5: Skinite višak koji je otpao

Skidač šminke je obavezan ako vam se desi da gliter popada ispod očiju. Još efikasniji način za uklanjanje glitera je da višak uklonite uz pomoć selotejpa. Omotajte komad selotejpa oko glave štapića za uši i rolajte po mestima gde vam je otpao gliter, kako biste ga “zalepili” i sklonili sa lica.

Skidanje glitera

Najefikasniji način za uklanjanje glitera je uz pomoć uljanog skidača šminke ili čistog kokosovog ili maslinovog ulja. Nanesite par kapi na tufer, nežno pritisnite na zatvorene kapke i pustite oko minut da ulje rastopi lepak. Čvrsto pritisnite prstima i svucite tufer, na kome bi trebalo da se nalazi skinuti gliter.

Povezano: 4 make-up trika sa gliterom koji će vam olakšati šminkanje

Savet plus

Gliter može da se zakači na vašim trepavicama, zato maskaru nanesite na samom kraju, kada završite sa aplikacijom glitera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!