Makeup predlog: Zlato na oči, šljokice na usne

By  |  0 Comments

Ukoliko vam treba ideja kako da se našminkate za večernji izlazak, na Jutjub kanalu smo pronašli savršen makeup predlog za vas. Stavite zlato na oči, šljokice na usne i definitivno ćete se izdvojiti u gomili pretežno identično našminkanih žena.

Zahvaljujući mnogobrojnim tutorijalima koji su nam dostupni na internetu, značajno je lakše našminkati se za svaku priliku ili čak usavršiti šminkerske veštine. Nama se posebno svideo makeup predlog šminkerke Chrisspy čije vam korake prenosimo u nastavku teksta.

Makeup predlog – Korak po korak

1. Makeup blogerka Chrisspy savetuje da pre šminkanja nanesete malu količinu seruma za lice, koji možete koristiti i kao prajmer, na područje oko očiju i na kapke pa ga umasirate kružnim pokretima. Kako biste dodatno hidrirali kožu lica, te je učinili mekom i glatkom, nanesite i hidratatnu kremu.

2. Pošto ste stavili serum i hidratantnu kremu i sačekali da se dobro upije, korektor i tečna podloga za šminku će se glatko nanositi. Chrisspy, koristeći četku radi bolje pokrivenosti, nanosi tačkasto proizvod 2u1 (tečna podloga/korektor) na celo lice. Mi vam savetujete da nanesete korektor ispod očiju, uz nos i na bradu, a tečnu podlogu samo na ona mesta gde vam je boja kože neujednačena.

3. Kako bi što bolje fiksirala šminku, ali i izbegla neželjen sjaj kože, Chrisspy je preko celog lica kružnim pokretima četke nanesla puder u prahu.

4. Potom je laganim pokretima četke nanela bronzer duž linije kose (gornji deo čela), odmah ispod obraza i ispod vilice, vodeći računa da umekša prelaze. Nanesite slobodno malo bronzera i duž nosa, na bradu i ispod obrva.

5. Nakon što je počešljala obrve, simpatična Chrisspy je pomoću olovke oblikovala i popunila svoje obrve u pravcu njihovog rasta. Vodite računa da koristite olovku koja se slaže uz vaš ten i boju kose. Ukoliko ih bude, korektorom ispravite greške. Chrisspy je ostatak korektora iskoristila da naglasi nos, koji je kasnije dodatno konturisala puderom i hajlajterom.

6. Sledi šminkanje očiju. Iznad linije pregiba kapka (u obliku horizontalnog S prateći liniju kosti) Chrisspy je nanela prvo bakarno-crvenu nijansu senke za oči, pa narandžastu nijansu. Uglastom četkicom je pomoću Cut Crease tehnike dodatno naglasila liniju koja razdvaja kapak i arkadu.

Povezano: Makeup predlog – Double Cut Crease u bakarnim nijansama!

7. Potom je na ceo kapak i na unutrašnji ugao oka utapkala sjaj za oči, ali i izvukla liniju prema spoljnoj ivici oka te ponovila sve sa svetlucavom zlatnom senkom, pazeći da sve dobro izblenda.

8. Chrisspy je zatim pomešala tamnije boje iz palete senki za oči (crnu i tamno braon) i pažljivije naglasila liniju pregiba na očima.

9. Dodatno je definisala oči tako što je nanela žutu olovku za oči na vodenu liniju oka, a tik uz donje trepavice je nanela senku kojom je definisala područje iznad linije pregiba kapka (6. korak).

10. Ajlajner je izvukla celom dužinom oka, tako da špic ajlajnera prati liniju prema spoljnoj ivici oka.

11. Nanela je nekoliko slojeva maskare i lažne trepavice i završila sa šminkanjem očiju.

12. Olovkom, 2 nijanse tamnijom od njenih usana, iscrtala je ivice usana, nanela željeni karmin i usne obogatila zlatnim šljokicama.

Napomena: Neće škoditi da ponovimo da nema potrebe da kupujete „fake“ šminku, kada možete pronaći kvalitetnu i pristupačnu originalnu šminku. Informišite se o trenutnim novitetima ili sniženjima i ne dozvolite da vas zavaraju.

Povezano: Kako da razlikujete originalnu i „fake“ šminku!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!