Make-up vodič: Kako se pravilno nanose različiti tipovi bronzera?

vrste bronzera
Instagram/Printscreen

Leto polako, ali sigurno dolazi, a to znači da sve više posežemo za bronzerima! “Bronze Goddes Look” je nešto što je popularno iz godine u godinu, ali nije tako lako odabrati savršeni bronzer za taj izgled. Bronzeri dolaze u mnogo različitih vrsta, finiša i tipova, tako da nije lako snaći se. Ako niste sigurne kako se pravilno aplicira svaka vrsta bronzera (praškasti, tečni i kremasti) – nastavite da čitate!

Kako se pravilno nanosi svaka vrsta bronzera?

Bronzer u kamenu

Kada kažemo bronzer, najčešće i mislimo na tradicionalni tip bronzera, koji je praškaste strukture, presovan u kamen. Za nanošenje ovakvog bronzera biće vam potrebna zakošena rastresita četkica. Kada koristite praškasti bronzer, obavezno otresite četku o kutijicu, kako biste uklonili višak praha. Kreirate broj “3” četkicom, počev od sredine čela, spuštajući se do ispod jagodične kosti, sve do linije vilične kosti. Praškasti bronzeri se mogu koristiti i za kontuirisanje, samo odaberite nijansu koja vuče na hladno, a ne na toplo, to su “taupe” tonovi, pre nego oni u terakota porodici boja.

Kremasti bronzer

Kremasti bronzeri mogu doći u kompaktnom pakovanju (poput kamenog bronzera) ili u vidu stika. Oni su fantastični za jaču pokrivnu moć ili kreiranje kontura na licu. Kremasti bronzeri se posebno preporučuju zreloj, suvoj i izboranoj koži. Postoji nešto predivno u načinu na koji kremasti bronzer klizi preko kože kada se nanosi. Kremasti bronzer nanosite odmah posle tečnog pudera, za prirodniji finiš. Šminkeri preporučuju da umočite ravnu pljosnatu četkicu za tečni puder u krem-bronzer, i kreriate liniju ispod jagodične kosti, prema uhu. Vlažnim beauty blender sunđerčićem ga dobro izblgnedajte sve do linije kose, kako biste izbegli vidlvjie linije ili tragove. Takođe ga nanesite na liniju vilične kosti, i na obe stranice nosa, uz pomoć četkice za korektor. Na kraju sve dobro izblendajte!

Povezano: Make-up zločini – 7 kritičnih grešaka koje činite sa bronzerom

View this post on Instagram

A post shared by 𝐇𝐄𝐘 𝐈𝐓’𝐒 𝐉𝐀𝐂𝐊𝐄𝐋𝐈𝐍𝐄 (@heyitsjackeline)

Tečni bronzer

Tečni bronzerima je lako raditi, kada shvatite u čemu je caka. Oni često dolaze u tubici ili staklenoj bočici sa pipetom. Tečni bronzer je savršen ako želite prirodno konturisan izgled lica. Pošto se tečni bronzer stapa sa kožom, lako se blenda i lepo izgleda na koži na kojoj je vidljiva tekstura (akne, rozacea, ekcem). Nanesite malo tečnog bronzera na nadlanice šake, uzmite četkicu za bronzer ili rumenilo i promrljajte je u bronzer. Potom, naneiste proizvod kao što biste nanele praškasti bronzer – bez ikakvog straha od nanošenja. Takođe se preporučuje da se tečni bronzer nanosi odmah posle tečnog pudera.

Pročitajte još i: Savršen bronzer za svaki ten – kako da ga odaberete?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!