Savršen BRONZER za svaki ten – Kako da ga odaberete?

kako odabrati bronzer

U eri Instagram preplanulih lepotica, bronzer je postao nezamenljiv make-up komad u neseseru svake devojke. Ako se suptilno šminkate – uz mat bronzer možete obaviti i konturisanje i senčenje očiju, a kad se zaželite sunkissed sjaja, tu su šljokičavi bronzeri da imitiraju poljubac sunca na vašoj koži. Ali – kako da odaberete onaj pravi prema podtonu vaše kože i nameni? Otkrivamo vam par nepogrešivih trikova kako da pronađete onaj savršeni bronzer.

Bronzer – višenamenski proizvod

Dobar bronzer je ključan make-up komad koji bi trebalo da poseduje svaka dama, bez obzira na godine ili boju tena. Čak i ako ste jako svetlog tena, postoji savršen bronzer i za vas. Ako mislite da je on rezervisan samo za letnji period – varate se. Bronzer je idealan da vašem tenu povratite toplinu u sred zime, kada je ten prirodno najbleđi, ali i da prizovete zrake sunca u kasno proleće.

Povezano: Gde i kako se nanosi bronzer?

Odabir savršenog bronzera

Koliko tamniji bronzer treba da bude?

Profesionalni šminkeri savetuju da prilikom odabira bronzera ne idete više od 2 nijanse tamnije od vašeg tena. Sve tamnije od toga će izgledati veštački i blatnjavo na vašem licu. Ne zaboravite da je idealna nijansa bronzera ona boja koju dobijete kada prirodno preplanete na suncu.

Lak test da odredite da li je vaš bronzer pretaman za vaš ten: prislonite ruku vašem licu i uporedite da li su ove dve nijanse kože barem približne, to jest da li vam ten pored ruke deluje kao da je prirodno preplanuo. Ako vam se čini da ruka ne pripada licu – verovatno koristite pogrešnu nijansu bronzera.

View this post on Instagram

A post shared by Blog de cosmeticos (@arethusa_mx) on

Pravi podton bronzera

Ako ste jako svetlog tena i hladnog podtona kože (ten vam blago vuče na roze) – izbegavajte bronzere narandžastog i crvenog podtona jer će na vama izgledati veoma veštački. Opredelite se za hladiji bronzer koji ima savršenu razmeru narandžastog i sivkastog.

Vlasnice neutralnog podtona mogu koristiti blago narandžaste bronzere.

Dame sa toplim podtonom mogu nesmetano da uživaju u toplim bronzerima ciglastog i narandžastog podtona, jer njihova koža prirodne vuče na žuto.

Kameni, tečni ili kremasti?

Najčešća tekstura bronzera kakvog svi poznajemo je – bronzer u kamenu. Ova vrsta bronzera je i najzahvalnija za početnike i brzinsko šminkanje jer ga je lako dozirati. Osim kamenog, postoje i kremasti/tečni bronzeri koji služe za utopljavanje celog tena i najbolje ih je koristiti leti i blendati sunđerom ili prstima. Za ovu vrstu bronzera morate biti dosta vešti, jer se brzo suše na licu. Kremaste i tečne bronzere izbegavajte ako imate masnu ili mešovitu kožu sa proširenim porama, jer će ih dodatni naglasiti, a ten vam može delovati masno.

Odabir bronzera prema nameni

Za konturisanje

Osnovno make-up pravilo: bronzeri koji se koriste u svrhu konturisanje ne smeju da budu naradžasti! Uloga bronzera tu je da imitira prirodnu senku koja bi pala na lice, a senke su sivkastog tona. Zato i vaš bronzer mora biti hladnog potona, da blago vuče na pepeljasti ton. Tekstura ovakvog bronzera mora biti mat, jer – senke nemaju šljokice u sebi. Ovaj bronzer nanesite samo na regije za konturisanje: ispod jagodične kosti, na ivice čela, i duž vilične kosti.

Za konturisanje je idealna City Color paleta, koja sadrži kontur nijansu, bronzer i hajlajter, a postoji u varijanti za hladan i topao podton.

Bronzer

Za utopljavanje celog tena

Ako želite da ugrejete lice, i date mu blagi zdravi osunčani izgled – birajte bronzere sa blago narandžastim (toplim) podtonom. Ovaj bronzer bi takođe trebalo da je mat teksture, jer ga nanosite na veći deo lica. Za utopljavanje tena, koristite pufnastu četku kojom ćete ovlaš naneti bronzer preko celog lica, fokusirajući se na ivice čela i obraze. Za specijalne prilike, možete u ove svrhe upotrebiti i bronzer sa šimerom, koji će dati i prelepi zlatni odsjaj vašem licu.

Za “sunkissed look”

Za efekat na licu poput Dženifer Lopez, birajte bronzer toplog podtona, koji sadrži sitne čestice šljokica u sebi. Da biste dobili letnji sjaj i poljubac sunca, ovaj bronzer nanesite tamo gde bi vas inače udarilo sunce: na jagodice, uz liniju kose, duž nosa. Za najbolji efekat, čistom pufnastom četkom stopite konture sa ovim šljokičastim bronzerom. Ovaj look je najbolje nositi u toplim letnjim večerima, i na preplanuli ten, kada će zlatni sjaj i toplina bronzera doći do izražaja.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!