Savršeno ravna kosa BEZ fena i pegle? Moguće je – uz ove trikove!

ravna kosa bez pegle

Kada želimo savršeno ravnu i glatku kosu, obično posežemo za toplotnim uređajima popout fena i pegle za kosu. Iako znamo da oni dosta oštećuju keratin unutar dlake, naprosto ne možemo bez njih da zamislimo savršeno ravnu kosu. Ipak, postoje načini kako da ispravite kosu i bez agresivnih stajling aparata – uz pomoć naših trikova, saveta i proizvoda nećete više poželeti da uključite peglu za kosu!

Mnoge dame preferiraju da nose savršeno ravnu kosu koja pada preko ramena. Ako se redovno peglate ili fenirate, svesni ste rizika koji nosi redovno izlaganje kose temperaturama od preko 150 C koliko je peglanje na nižoj temperaturi. Ponekad možete preskočiti poneko peglanje i kosu ispraviti na neki prirodniji način. Ovi način ispravljanja kose bez toplote najbolje rade na tankoj i srednje jakoj ravnoj ili blago talasastoj kosi.

At The Hairdresser's

Trikovi za savršeno ravnu kosu bez toplote

Šampon i regenerator za ravnanje kose

Najpristupačniji način za prirodno ravnu kosu je da koristite poseban šampon i regenerator koji su namenjeni  ispravljanju kose. Oni obično sadrže dosta proteina koji se vežu za dlaku i popune je, čineći da se ona izravna i oteža. Obično se reklamiraju kao šamponi koji daju efekat “brazilskog ispravljanja” kose, i možemo se složiti da zaista rade posao!

Mi vam savetujemo Marrakesh KAHM šampon i KAHM regenerator, posebno namenjeni efekatu ispravljanja kose kod kuće. Najbolje je koristiti ih u kombinaciji.

Upijte višak vlage nakon pranja kose

Znamo da se kosa dodatno uvija od vlage, zato nakon pranja treba dobo da utapkate višak vode ultra-absorbujućim peškirom, bez agresivnog trljanja. Najbolji su peškiri od mikro-fiber vlakana, koji neće uzrokovati “frizz” efekat čupavosti nakon trljanja. Počnite sa nežnim upijanjem vlage od krajeva kose, i polako se penjite ka korenu kose. Na kraju utapkajte celo teme peškriom, izbegavajući da trljate krajeve kose.

Pretty brunette wiping her hair

Nanesite kremu za ispravljanje kose

Dodatni efekat ispravljanja dobićete nanošenjem leave-in kreme koja daje efekat ravnanja kose. One takođe sadrže keratin i supstance za hidrataciju, otežavajući kosu i čineći da se ona ne uvija. Često sadrže i agense koji sprečavaju neželjno uvijanje kose od vlage i daju anti-frizz efekat.

Naša preporuka je Subrina Smooth Operater krema za ispavljanje kose i Revlon Pro You Liss Hair, leave-in balzam za ravnanje kose.

“Hladno” feniranje (samo leti)

Osim što oštećuje kosu, vruć vazduh prilikom feniranja stvara “frizz” efekat. Zato, primenite tehniku “hladnog” feniranja, na isti način kako se fenirate i vrućim vazduhom – fenirajte sekciju po sekciju kose dok se češljate ravnom paddle četkom. Ovu tehniku primenjujte samo na leto, i onda kada imate višak vremena, jer hladno feniranje traje duže nego klasično.

Četkajte kosu dok se ne osuši

Ako ipak izbegavate upotrebu fena i preferirate prirodno sušenje kose, preporučujemo vam da je četkate nadole i povlačite rukom na svakih nekoliko minuta dok čekate da se osuši. Četkanje omogućava ravnanje kose, jer je povlači nadole, sprečavajući njeno uvijanje. Takođe pomaže da se pramenovi kose odvoje i ukloni višak vlage. Kako se kose najvioše otećuje kada je vlažna, odaberite kvalitetnu četku koja ja namenjena četkanju mokre kose. Pred kraj sušenja, nanesite na dužinu kose neko ulje koje će omogućiti bolji efekat ispravljanja.

Mi vam preporučujemo popularnu Wet Brush četku, koja četka kosu bez čupanja i kidanja.

Beautician Combing Hair Of Customer

Omotajte pramenove kose oko glave

Ovu tehniku koriste žene u Argentini: suše kosu hladnim vazduhom dok se skoro ne osuši, i potom uzmu velike pramenove kose i zakače ih ukosnicama oko glave, umotavajući ih s jedne na drugu stranu. Ovo je posebno zgodno da izravnate kosu preko noći, dok spavate. Najbolji efekat daje na dugoj kosi.

Ispravite kosu uz džambo viklere

Možda deluje neobično, ali uz pomoć širokih džambo viklera možete izravnati kosu. Najbolje funkcioniše na dugoj kosi: podelite vlažnu, peškirom prosušenu kosu na 6 velikih sekcija, iščešljajte je i omotajte svaki pramen oko viklera, pričvrćivajući kosu metalnom štipaljkicom. Plastični vikleri će dati glatki efekat kose, za razliku od gumenih i sundjerastih.

Pročitajte još i: 5 načina za ispravljanje kose

marakesh samponnnynynanan

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!