Efikasna ANTICELULIT rutina u 6 lakih koraka

anticelulit rutina

Znamo da je sa približavanjem lepog vremena glavna misao mnogih dama – kako se rešiti zimskih naslaga i celulita. Anticelulit tretmani u salonima znaju da budu dosta skupi, a i zahtevaju vreme. Anticelulit mazalice ne funkcionišu same od sebe bez dodatnih koraka. Zato vam donosimo laku, anticelulit rutinu u 6 koraka, koja donosi izvanredne rezultate – samo morate biti dosledne.

Ova laka a prirodna rutina će primetno uticati na smanjenje naslaga celulita i sveopšte poboljšanje tonusa kože. Samo je bitno da je praktikujete svakog dana bez izuzetka kroz svih 6 koraka. Za ovu rutinu biće vam trebna četka za suvo četkanje, piling za telo od kafe, eterično ulje po želji, kuhinjska foija, vaša omiljena anticelulit krema/gel i anticelulit ulje/serum. Ovu rutinu u 6 koraka treba da obavljate jednom dnevno, u kontinuitetu dok ne vidite željene rezultate.

anticelulit rutina

Prirodno skidanje celulita u 6 koraka

Korak 1 – suvo četkanje tela

Ova tehnika je dugo godina poznata kao jedan od najboljih prirodnih načina da se smanji celulit. Suvo četkanje će povećati cirkulaciju, razbiti masno tkivo i otvoriće kanale za eliminaciju toksina. Samo treba da nabavite četku od prirodne dlake.

Četkanje se obavlja minimalno 5-10 minuta, počevši od prstima na stopalima, pa naviše. Uvek četkajte pokretima prema srcu, što je najbolje za vašu cirkulaciju i limfni sistem. Iščetkajte tako celo telo: počnite od stopala, i krenite naviše preko nogu do ruku, grudi, leđa i stomaka. Izbegavajte četkanje lica, sem ako nemate posebnu delikatnu četku za lice.

Povezano: Suvo četkanje tela: Za zdravlje i lepotu

četka za suvo četkanje

Korak 2 – Piling za telo od kafe

Iako bi trebalo da izbegavate pijenje kafe za vreme ovog režima, kada se koristi na koži, kafa smanjuje pojavu celulita. Kofein pomaže da se izvuče višak vode iz kože, dajući joj čvršći i glatki izgled. Domaći ili kupovni piling od kafe će poboljšati cirkulaciju i proizvodnju kolagena, a sprečiće i prerano starenje kože. Najbolja opcija je da napravite svoj piling od kafe, a odličan recept možete naći ovde: Pilingom od taloga kafe u borbu protiv celulita.

Ako ćete ipak gotovo rešenje, mi vam predlažemo Prima Ultracell Anticelulit Piling kremu.

piling od kafe

Korak 3 – Aromaterapijska kupka

Napunite kadu toplom vodom (skoro vrućom) i nakapajte 15-20 kapi anticelulit ulja ili eteričnog ulja limuna, grejpfruta, ruzmarina. Ova aromaterapijska kupka će omogućiti vašem telu da upije sva eterična ulja koja imaju anticelulit svojstva. Dva puta nedeljno, umesto ulja možete u vodu ubaciti anticelulit so za kupanje koja je obogaćena ovim uljima koja će stimulisati eliminaciju toksina. Područja koja su zahvaćena celulitom masirajte pod vodom.

Mi vam savetujemo Prima Essentials eterično ulje ruzmarina, koje veoma efikasno u anticelulit borbi.

aromaterapijska kupka

Korak 4 – Hladan tuš

Vruća kupka bi trebalo da je propraćena hladnim tušem u cilju drenaže. Podesite vodu u tušu hladnu onoliko koliko možete da izdržite i pritiskom vode masirajte noge, fokusirajući se na butine, zatim stomak (kružnim pokretima), onda potom unutrašnjost ruku sve do pazuha. Ovo će još više da podstakne cirkulaciju i razmenu materija.

Korak 5 – Uvijanje butina u foliju

Nakon tuša, namažite anticelulit kremu ili gel koji imaju efekat zagrevanja ili hlađenja. Kreme sa efketom zagrevanja izbegavajte ako imate problem sa proširenim venama ili kapilarima koji lako pucaju. Namažite deblji sloj preparata i uvijte butine preko u kuhinjsku providnu foliju. Navucite trenerku preko i izdržite barem pola sata tako. Taman dok pogledate jednu epizodu vaše omiljene serije.

Za uvijanje butina u foliju idealan je Prima Ultracell Krio gel sa efektom hlađenja.

nega kože

Korak 6 – Anticelulit ulje ili serum

Nakon što skinete foliju, višak proizvoda obrišite ubrusom, i namažite tretirane regije anticelulit uljem ili serumom. Ove preparate masirajte barem 5 minuta kružnim pokretima u sve regije zahvaćene celulitom. Za dodatnu hidrataciju kože, kada se sve ovo upije, možete namazati puter za telo koji sadrži kokosovo ulje, šea ili kakao puter.

Mi vam preporučumo Prima Ultracell Complex Anticelulit serum, čije visoke koncentracije aktivnih komponenti u serumu doprinose uspešnijoj razgradnji masnih naslaga.

anticelulit krio gelSelection_002Selection_004

error: Content is protected !!