Detox kože: 5 koraka za post-novogodišnju beauty rutinu

beauty rutina

Prvi instikt posle dočeka Nove godine jeste da se dobro naspavate! Ali pre toga, potrebno je da odradite novogodišnju skincare rutinu. Kao što znate, spavanje sa šminkom nikako nije dobro za kožu: izazova preuranjene bore, dehidrataciju, zapušene pore, pa čak i upalu kože. Na sreću, post-novogodišnja rutina nege kože ne mora biti komplikovana – zahteva svega 5 koraka: uklanjanje šminke, duplo čišćenje i kremu za lice. Na ovaj način, povratićete lepotu i sjaj koži, čak i posle nekoliko neprospavanih noći za redom.

Kako da pročistite kožu posle praznika?

Korak #1: Uklonite šminku micelarnom vodom

Jedan od najlakših i najbržih način da uklonite šminku jeste micelarna voda. Svaka micelarna sadrži molekularne čestice, tzv. micele koje deluju kao magnet koji privlači nečistoću, masnoću i pinku sa kože. Ovaj korak hidrira i pročišćava kožu u jednom koraku. Sve što treba je da natopite tufer i prebrišete lice. Kako biste uklonili šminku sa očiju, držite tufer na oki nekoliko sekundi, i potom ga nežno povucite.

beauty rutina

Korak #2: Duplo čišćenje za preostale nečistoće

Jedan korak čišćenja nije dovoljan da uklonite sve nečistoće sa kože, posebno ako ste nosile full-flam šminku. Zato je potreban i drugi korak koji će očistiti površinu kože. Duplo čišćenje podrazumeva da nakon prvog koraka, upotrebite proizvod za umivanje lica, na bazi pene. Dobro ga utrljajte i isperite potom sa kože.

Korak #3: Hidrirajući serum

Pošto želite da u novu godinu uđete sa lepom i zdravom kožom, potražite serum na bazi hijaluronske kiseline. Ona snabdeva kožu vlagom i čini ten jedrim i sjajnim. Hijaluronski serum uvek nanesite na blago vlažnu kožu (od tonika ili facial mista). Odmah ćete primeniti vizuelno puniju kožu, koja deluje zdravo i “plump”.

Korak #4: Krema za dodatnu hidrataciju

Novogodišnje proslave mogu isuštii kožu (zbog pojačanog unosa slane i začinjene hrane, kao i alkoholnih pića). Zato povratite koži hidrataciju uz kvalitetnu laganu kremu punu vode, koja će biti sjajan završetak vaše rutine nege kože.

Mi vam predlažemo Skinology HYDRO FORCE hidratantnu kremu za lice.

beauty rutina

Korak #5: Noćna krema ili noćna sleeping maska

Na kraju bi ceo postupak trebalo da završite kvalitetnom noćnom kremom ili sleeping maskom koja će kožu držati hidriranom dok spavate. Ovako ćete dobiti dodatni sljo sigurnosti. Nanesite kremu ili masku pokretima na gore i ka spolja, kako biste je razmazali po licu.

BONUS KORAK: Ujutru nanesite sheet vitaminsku masku, kako biste pobedili umoran i beživotan ten.

Pročitajte još i: Ušuškana “hygge” beauty rutina za zimu

error: Content is protected !!