Ušuškana “hygge” beauty rutina za zimu

hygge beauty rutina

Ako krstarite Internetom, sigurno ste čuli za termin “hygge”, čak i ako niste sigurni šta tačno znači. To je danski termin, koja označava “kvalitetnu udobnost i ušuškanost u domu, koja daje osećaj zadovoljstva”. Najpribližniji prevod je “ušuškanost i udobnost”. Ovaj skandinavski trend je odjednom postao veoma popularan, zato vam donosimo kako da se opustite i negujete tokom time uz “hygge” beauty rutinu.

Opustite se ove zime uz “hygge” beauty rutinu

Klasični “hygge” ambijent je dom ušuškan sa jastučićima i ćebadima, i opuštanje uz šolju čaja. Dok je prvobitno bila lifestyle kategorija, “hygge” filozofija je pronašla svoj put i to lepote. Savršena za hladne zimske noći i dane kada ste zavejani kod kuće, hygge beauty rutina čini da se izgledate dobro i da se osećate ušuškano.

Povezano: Beauty tajne skandinavskih žena za lepu i blistavu kožu

hygge koncept

#1: Ispilingujte kožu

Piling ne mora da bude grub (što je suprotno od “hygge” filozofije), već treba da bude nežan i opuštajuć. Počnite sa pilingom lica, u kremastoj osnovi. Kremaste pilinge koristite na suvoj očišćenoj koži. Potom nakvasite prste i umasirajte piling u kožu. Isperite temeljno mlakom vodom, i ponovite proces i na usnama, za mekše i glatke usne.

Naša preporuka je Skinology Piling krema EXTRA FINE.

#2: Stavite više maski na lice

Nema pravila koje kaže da ste “osudjeni” samo na jednu masku za lice. Zapravo, može biti veeoma korisno da koristite više maski odjednom, tzv. “multimasking”. Dakle, nanesite pročišćavajuću masku na T zonu, a hranljivu, kremastu masku na obraze. Za dodatni užitak, stavite jastučiće ispod očiju, i deblji sloj balzama na usne.

Povezano: Kućni kozmetički tretman u 4 koraka

maska za lice

#3: Umirite kožu oko očiju

Krastavci se dugo koriste da umire i hidriraju kožu oko očiju, ali nisu praktični, kada želite da da uživate tokom hygge rituala, jer klize sa kože. Zato vam predlažemo na nabavite posebnu okoloočnu masku, u formi natopljenih jastučića, koje ćete naneti ispod očiju. Sve što ostane na koži od tog seruma, umasirajte prstom.

#4: Ne zaboravite kosu

Nije lice jedna regija koja traži posebnu pažnju: pobrinite se i za kosu. Trebalo bi da joj pružite nešto posebno, poput sheet maske za kosu. Ili odaberite kvalitetnu masku za kosu, kojom ćete natopiti dužinu, uviti u pundju, pokriti kesom, i stavite turban na glavu. Ostavite je 30 minuta na glavi, pre ispiranja.

Naša preporuka je Marrakesh Miracle maska za kosu.

#5: Krema za stopala i tople čarape

Ništa ne asocira na ušuškanu noć, poput toplih, čupavih zimskih čarapa. Obucite pidžamu i raskomotite se. Nanesite deblji sloj kreme za stopala, obujte potom kesicu za zamrzivač i preko nje omiljeni par toplih čarapica. Ovako se nećete klizati u obući, a krema će se mnogo bolje upiti i dubinski delovati.

Pročitajte još i: Priuštite sebi brz i kvalitetan SPA tretman kod kuće

error: Content is protected !!