“Uradi sama” novogodišnji venac od kugli za ulazna vrata

novogodišnji venac

Nova godina samo što nije, a ako vas je već ponela praznićna euforija, i jelka vam je okićena – ukrasite i ulazna vrata vašeg doma! Venci koji stoje na njima često mogu biti prilično skupi, a kako veći deo novca treba sačuvati za poklone, donosimo vam sjajnu “uradi sama” ideju da napravite prelepi venac za ulazna vrata.

Kako da napravite novogodišnji venac?

Za novogodišnji venac trebaće vam:

  • žičana vešalica
  • pištolj sa vrućim lepkom
  • dve ukrasne božićne grane
  • veća mašna
  • druga dekoracija koju želite da dodate na vaš venac
  • klešta
  • kugle za jelku
novogodišnji venac
Youtube/Printscreen

Step by step:

1. Najpre uz pomoć klešta, razvucite oblik vešalice u krug, tako da dobijete stabilnu osnovu za vaš venac. Iako oblik nije savršen, ne brinite, svakako se žica neće videti od dekoracija

2. Kada ste postigli željeni oblikl, počnite da nižete novogodišnje kugle na njega. Kugle slažite i gore i dole, kako biste popunili celu žicu, a venac izgledao bogato.

Povezano: Novogodišnja dekoracija za vaš dom koja će vas oduševiti

novogodišnji venac
Youtube/Printscreen

3. Kada ste nanizali sve kugle, zavrnite žičice, kako biste zatvorili vaš venac. Na kraju venca, dodajte malo lepka, kako se gornji ukrasi ne bi pomerali i klizili duž žice.

4. Ukrasne novogodišnje grane postavite vodoravno na vrh venca, i pričvrstite ih uz pomoć vrućeg lepka. Dodajte i ostalu dekoraciju – mašnu, irvase, slova…šta god poželite. Svu dekoraciju zalepite vrućim lepkom, kkao biste osigurali vaš venac.

Povezano: Novogodišnji poklon – sneško belić i irvasi od bele čokolade

novogodišnji venac
Youtube/Printscreen

5. Novogodišnji venac za ulazna vrata je gotov, za svega 20 minuta, i vro malo uloženog novca! Sjajan i je i kao personalizovani poklon, tako da možete napraviti nekoliko različitih i pokloniti porodici ili prijateljima!

novogodišnji venac
Youtube/Printscreen

Pročitajte još i: 10 saveta kako da okitite novogodišnju jelku poput profesionalca

Video-tutorijal za ovaj novogodišnji venac pogledajte OVDE:

error: Content is protected !!