Novogodišnji poklon: Sneško Belić i irvasi od bele čokolade

novogodišnji poklon

Zasladite se ukusnom poslasticom, napravite Sneška Belića i irvase od bele čokolade. Na kraju krajeva, obradujte vaše najmilije ovom brzom i jednostavnom poslasticom koja je idealan novogodišnji poklon u poslednji čas.

Štanglice od bele čokolade u obliku Sneška Belića i irvasa možete pretvoriti u idealan novogodišnji poklon uz pomoć malo celofana i ukrasne trake – stavite nekoliko štanglica na sredinu celofana i zavežite ukrasnom trakom u tradicionalnim novogodišnjim bojama – crvena i zelena.

Kako da napravite novogodišnji poklon od bele čokolade?

Ovaj novogodišnji poklon je neverovatno lako napraviti. Pre nego što pređemo na način pripreme Sneška Belića i irvasa od bele čokolade, važno je da napomenemo da treba da pronađete tacnu koju možete staviti u fridžider jer će biti potrebno da se slatkiši stegnu kako biste dobili poslasticu koja je idealan novogodišnji poklon. Pored odgovarajućeg pleha, potreban vam je sledeći materijal:

  • 200 grama otopljene bele čokolade,
  • ½ šolje pereca,
  • ½ šolje štapića,
  • ½ šolje mini Oreo keksa,
  • ½ šolje M&M bombonica,
  • ½ šolje Skittles bombonica,
  • ½ šolje čokoladnih pralina ili Toffifee,
  • 1 kašičica narandžastih jestivih mrvica za nos,
  • papir za pečenje.

Povezano: Novogodišnja poslastica: Keksići od đumbira (Gingerbread Cookies)!

Način pripreme:

Tacnu obložite papirom za pečenje (masnim papirom). Čokoladu isecite ili izlomite na manje komade, stavite u vatrostalnu posudu i istopite na pari ili mikrotalasnoj. Otopljenu čokoladu raširite varjačom na sredini pripremljenog pleha – debljine oko pola centimetra. Od grickalica i slatkiša oblikujte 3 do 4 Sneška Belića i 3 do 4 irvasa, ostavljajući prostor između njih od oko pola centimetra. Ostavite slatkiše u frižider na jedan sat da se stegnu. Zatim ih isecite na komade koristeći oštar nož. Umotajte Sneška Belića i irvase u celofan kao novogodišnji poklon ili se poslužite i uživajte!

Ako volite belu čokoladu i prazničnu euforiju, ne preostaje vam ništa drugo nego da pogledate video kako se prave Sneško Belić i irvasi i napravite fantastičan novogodišnji poklon za vas i vaše najmilije. Prijatno!

Povezano: Novogodišnja dekoracija: Salvete u obliku jelke!

Naslovna foto: Printscreen Instagram

error: Content is protected !!