Novogodišnja dekoracija: Salvete u obliku jelke

Novogodišnja dekoracija

Obradujte vaše ukućane i goste, savijte salvete u obliku jelke!

Nije lako biti domaćica tokom novogodišnjih praznika. Pored toga što provodite sate u kuhinji spremajući divne specijalitete, treba da razmišljate i o dekoraciji novogodišnje trpeze. Kako bi vas lišili prazničnog stresa, pronašli smo 3 vrlo zanimljiva načina savijanja salveta u obliku jelke.

U samo nekoliko jednostavnih koraka, zahvaljujući uputstvu u nastavku teksta, kao i primeru u videu, za kratko vreme ćete savladati savijanje salveta u obliku jelke.

3 načina savijanje salveta u obliku jelke

Način 1

Za prvi način savijanja salvete u obliku jelke vam je potrebna pletena salveta. Savijte salvetu na pola pa na svakoj strani salvete formirajte trouglove. Zatim savijte trouglove prema sredini kvadrata tako da salveta bude kvadratnog oblika. Kvadrat savijte na pola pa obe strane salvete savijte prema unutra tako da dobijete 4 nabora sa jedne i 4 nabora sa druge strane. Vrh učvrstite ukrasnom iglom ili još bolje spajalicom za papir. Okitite vrh 2D zvezdom koju možete napraviti tako što ćete izrezati ukrasni zlatni papir u obliku zvezde (2 zvezde vam trebaju). Između krakova malo zarežite jednu zvezdu pa je na presečenom delu zadenite na drugu zvezdu.

Povezano: Novogodišnja dekoracija stola: 6 predloga!

Način 2

I za drugi način savijanja salvete u obliku jelke potrebna vam je samo kvadratna pletena salveta. Savijte salvetu 2 puta po sredini da dobijete manji kvadrat. Potom svaki ugao salvete savijajte ka vrhu ostavljajući razmak od 1 centimetra između svakog sloja. Preokrenite salvetu pazeći da vam se nabori ne poremete. Formirajte od salvete oblik jelke presavijajući suprotne krajeve salvete. Okrenite nazad salvetu pa počnite od vrha da savijate prema gore uglove salvete. Sakrijte vrh svakog ugla ispod gornjeg nabora salvete. Na kraju uspravite salvetu u obliku jelke i postavite je na sredinu tanjira. Vrh možete ukrasiti štapićem za sladoled i ukrasnom kuglicom.

Način 3

Treći način savijanja salvete u obliku jelke, za koji vam je takođe potrebna samo pletena salveta u kojoj god boji želite, ne razlikuje se mnogo od drugog načina. Prateći uputstva kao za drugi način savijanja salvete u obliku jelke, na kraju umesto da je uspravite, ostavite jelku položenu na tanjiru. Na vrh možete zakačiti mašnicu pomoću ukrasne igle.

Zbunjeni ste? Nećete biti kada pogledate video! Pratite pažlljivo video uputstva i napravite najlepše novogodišnje dekoracije za trpezu!

Povezano: Novogodišnja poslastica: Keksići od đumbira (Gingerbread Cookies)!

Naslovna foto: Kolaž od printscreena sa YouTube kanala

error: Content is protected !!