Novogodišnja dekoracija stola: 6 predloga

By  |  0 Comments

Ukoliko za novogodišnje praznike planirate okupljanje za porodicu i prijatelje, donosimo vam inspirativne ideje kako biste mogli interesantno dekorisati vaš sto. Najbolje od svega je što za ove raskošne novogodišnje dekoracije stola nećete potrošiti veliku količinu novca jer sav potreban materijal ili imate u kući ili je dovoljno da ga potražite u dvorištu ili obližnjem parku.

Prilikom dekorisanja stola treba da se pridržavate pristupa “manje je više”. Nemojte preterivati sa glomaznim dekoracijama na stolu jer ćete samo stvoriti nered i gužvu. Sitnice poput voća, sveća ili par grančica na sredini će vašem stolu dati notu praznične atmosfere. Kombinujte omiljene boje ili se odlučite za nepogrešivi novogodišnji spoj crvene i zelene boje.

Jednostavne i brze dekoracije stola

Pogledajte 6 neverovatnih novogodišnjih predloga za dekoraciju stola koje će vam uštedeti i vreme i novac.

1. Ova jednostavna i jeftina ideja za novogodišnju dekoraciju stola će vam oduzeti samo nekoliko minuta. U posude različitog oblika i dubine stavite božikovinu (poznatu i kao crvena imela) i vodu. Da dekoracija stola bude svečanija, ubacite plutajuće sveće.

2. Jednobojne papirne ukrasne kese dekorišite sa belom bojom – oslikajte kako padaju pahulje snega. Buket od borovih i suvih grančica stavite u kesu i učvrstite običnim kanapom ili ukrasnom vrpcom. Na ove kreativne mini novogodišnje jelke možete okačiti bele zvezdice.

3. Novogodišnja trpeza će izgledati svečano ako sredinu stola dekorišete sa zimzelenim grančicama, narom i svećama. Postavite sveće u cik-cak formaciji na sredini stola, pa ih okružite zelenim grančicama. Dodajte još nekoliko komada nara (mandarina ili smokvi) kako biste vašoj trpezi dali poseban praznični izgled.

Povezano: Novogodišnja poslastica: Keksići od đumbira (Gingerbread Cookies)!

4. Neka vam gosti pamte novogodišnje praznike po divnim mirisima. Za što lepšu atmosferu, rasporedite što više mirišljavih sveća po dekorativnoj tacni. Zatim popunite praznine između i oko sveća ukrasima u obliku zvončića i postavite dekoraciju na sredinu stola.

5. Za ove svetiljke vam treba manje od 5 minuta. Tegle popunite kedrovim grančicama ili bilo kojim svežim zelenilom, svežim brusnicama ili šipkom i vodom. Na vrh stavite plutajuću sveću. Kada dekorišete sto sa ovom crveno-zelenom kombinacija, trpeza će vam odisati novogodišnjim duhom.

6. Suve stabljike pšenice podjednako su lep i elegantan detalj kao i sveže cveće na stolu. Buket ukrasite crvenom trakom i stavite ga u veću vazu sa veštačkim snegom (komadićima vate ili stiropora). Dekorišite tacnu na kojoj stoji vaza sa bademima, orasima ili lešnicima.

Ove ideje će vam definitivno pomoći da probate nešto novo prilikom novogodišnje dekoracije stola. Bilo koja od ovih ideja učiniće novogodišnje praznike čulno lepšim – kako vama, tako i gostima.

Povezano: Ispletite unikatni Infinity šal za 30 minuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!