DIY novogodišnja dekoracija za vaš dom koja će vas oduševiti!

diy novogodišnja dekoracija

Bliže se praznici, a to znači da ukrašavamo i naš dom ukrasima, koji donose radosnu atmosferu. Ako biste da ove godine zabavite sa decom, porodicom ili prijateljima, a ujedno napravite zanimljive i jedinstvene ukrase za vaš dom – za vas imamo “uradi sama” novogodišnju dekoraciju koja će vas oduševiti, a pravi se lako i brzo!

Ovi ukrasi se lako prave, a ne treba vam nikakav poseban pribor ili alat. Sjajno su rešenje ako ne želite istu generičku kupovnu dekoraciju svake godine.

3 novogodišnja DIY dekor projekta

#1: Vaza, čaša i svećnjak sa “candy cane” prugama

Candy cane je omiljeni novogodišnji slatkiš: lizalica u obliku savijenog štapa, sa crveno belim prugama i ukusom mentola i šećera. Iskoristite je kao inspiraciju za novogodišnju dekoraiciu. Trebaće vam: dugačka staklena vaza, uska visoka čašam široka plitka čaša i crvena i bela izolir-traka.

Počnite sa lepljenjem crvene trake od dna vaze, prema gore, u dijagonalnom pokretu. Potom nastavite da omotavate vazu od sledeće tačke, kao što je na snimku. Između crvenih traka, isto uradite sa belom. Višak trake odsecite – i vaša novogodišnja vaza je gotova. U njoj možete držati slatkiše.

Od istog motiva napravite i držač za “candy cane” lizalice, koji ćete napuniti veštačkim snegom. Treći ukras je svećnjak sa crvenim prugama, koji ćete napraviti od šire i pliće čaše u koju ćete staviti malu cveću.

diy novogodišnja dekoracija
Youtube:@IdunnGoddess/Printscreen

#2: Svetlucavi stoni kamin

Presladak aksesoar za sto – svetlucavi DIY kamin. Za ovaj projekat će vam trebati: fotografija upaljenog kamina, beli školski lepak, ram za sliku, svetlucava trakica, šljokice, tanki karton sa novogodišnjim motivima, pamučni tufer, male štipaljkice i dvostrani selotejp.

Nanesite četkicom veoma tanko lepak po slici plamena, na koju ćete potom posuti zlatne šljokice. Kada se lepak osuši, otresite višak šljokica. Dobićete svetlucavi plamen. Ram za sliku ukrasite tankom zlatnom trakom, samo na gornjoj ivici. Potom, na tankom kartom iscrtajte motiv novogodišnje čarape za poklone i isecite taj oblik.

Od tufera isecite ivicu čarape, koja će imitirati krzno. i zalepite na čarapicu. Zakačite “čarapice” na zlatnu traku, uz pomoć mini štipljaki. Vaš preslatki kamin je gotov!

diy novogodišnja dekoracija
Youtube:@IdunnGoddess/Printscreen

#3: Zidna dekoracija u obliku novogodišnje jelke

Za ovaj DIY projekat trebaće vam: dva crvena A4 lista papir, razapeto platno u ramu dimenzija 20×40 cm, selotejp, bušač za papir, lepak u stiku, svećice za jelku, široki selotejp.

Zalepite dva A4 crvena papira uzduž selotejpom. Potom postavite razapeto platno u okviru, i iscrtajte oblik platna na papiru. Višak papir bacite. Na papiru iscrtajte oblik jelke i isecite ga, tako da na papiru ostane rupa u obliku jelke. Bušačem za papir izbušite rupice svuda po jelkici.

diy novogodišnja dekoracija
Youtube:@IdunnGoddess/Printscreen

Lepkom u sitku namažite pozadinu jelke i zalepite je na razapeto platno. Izvadite kružiće papira iz bušača i zalepite ih svuda po platnu unutar jelke. Potom u ram ubacite svećice za jelku i fiksirajte ih širokim selotejpom. Kada upalite lampice, dobićete savršenu svetlucavu dekoraciju za vaš zid!

Video-tutorijal kako da napravite novogodišnju dekoraciju za dom pogledajte OVDE:

error: Content is protected !!