Ako često nosite hulahopke, ovih 10 pravila morate znati!

By  |  0 Comments

Hulahopke su nezamenljivi aksesoar i komad veša koji nas greje, ali i ulepšava svaku odevnu kombinaciju. Bilo da nosite tanke providne, girlonke, tufnaste, dezenirane, metalik ili mrežaste – neka pravila morate da znate, kako biste uvek bili u trendu, a vaše hulahopke pravilo održavane. Na ovaj način će vam mnogo duže trajati!

10 saveta i pravila za nošenje hulahopki

#1: Kada treba da nosite neprovidne

Osnovno modno pravilo je: što vam je suknja kraća, čarape moraju biti gušće, tj. manje providne. Gustina tkanja čarapa se izražava u DEN-ima (“denier number”): 8 su najtanje, letnje nevidljive čarape, 15-20 srednje debljine, a one od 40, 50 i 70 DEN-a, spadaju u neprovidne grilon hulahopke. Sa neprovidnim hulahopkama ćete vizuelno izdužiti nogu, a manja je šansa za oštećenje.

#2: Proverite oštećenja

Kako biste uvek izgledli besprekorno, s vremena na vreme uradite proveru svih vaših hulahopki, da potvrdite da su udobrom stanju. Uvucite ruku u čarapu i potražite žicu koja je krenula da se para ili rupice. Ako ih nađete – sigurnije je da uzmete nov par.

#3: Ne plašite se boja

Hulahopke u jarkim bojama će dodati dašak boje u vaš outfit. Ipak, ako nosite čarape koje nisu crne, bež ili sive, potrudite se da ostatak vašeg outfita bude neutralan. Ili barem uklopite hulahopke i majicu u istoj boji, kako biste povezali ceo izgled. Ne zaboravite da kada nosite čarape u boji, automatski ćete privući pažnju na noge.

Povezano: 10 super trikova za garderobu koje svaka žena treba da zna

hulahopke

#4: Uparite boju hulahopki sa obućom

Ako ne idete na “pop of color” izgled – neka vaše čarape odgovaraju boji cipela, ili dominantnoj boji outfita, kako bi sve izgledalo povezano. Dakle, uz smeđe cipele – birajte smeđe hulahopke, a uz crne možete crne, ali i one boje dima.

#5: Sprečite paranje žice

Ako vam je krenula žica na čarapi, a van kuće ste – ne očajavajte! Zato uvek  nosite sa sobom bočicu providnog laka za nokte ili laka za kosu, kojim ćete privremeno “zalepiti” žicu koja je krenula da se para. Katastrofa je izbegnuta!

Povezano: Gde uštedeti, a gde potrošiti u kupovini odeće?

#6: Pravilno ih perite

Naravno – najbolji način za pranje čarapa je ručno. Što više “derete” sama vlakna pranjem, to će pre krenuti da se paraju. Ipak, ako nemate vremena da ih perete ručno, ubacite ih u mrežastu vrećicu za nežno rublje i operite ih u programu za ručno pranje sa malim brojem obrtataja u minuti.

hulahopke

#7: Ne sušite ih u sušilici

Mašine za sušenje veša nikako nisu dobar izbor za sušenje vaših hulahopki. Vreli vazduh, kao i jaki obrtaji mogu oslabiti vlakna vaših čarapa. Zato ih uvek sušite prirodno, na vazduhu.

#8: Uzmite broj veće

Što su hulahopke manje – veći je pritisak na vlakna i veša je šansa da se pokidaju. Umesto toga, kupite jedan broj veće čarape od onih koje inače nosite. Ako imate višak na stomaku i kukovima, birajte one koje imaju ojačani gornji deo, poput “body shaper-a”, koje takodje skrivaju ivice donjeg veša.

#9: Zamrznite hulahopke!

Ovo je veoma čudan savet, ali kako biste produžili vek trajanja vašeg skupog para čarapa, uradite sledeće: pre nego što ih obučete prvi put, pokvasite ih malo pod vodom, iscedite višak, i zaledite ih preko noći u plastičnoj kesi. Ujutru ih pustite da se polako odlede pre nošenja!

hulahopke

#10: Hulahopke sa otvorenim prstima

Ako želite da obuejte sandale ili čizmice sa otvorenim prstima, ali i dalje volite efekat koji hulahopke daju vašim nogama, postoji rešenje i za to – hulahopke bez stopala! To su redovne čarape, koje se završavaju na polovini stopala ili kod članka, dozvoljavajući vašim prstima da se slobodno vide u sandalama.

Pročitajte još i: Kako da vas više ne steža uska obuća – 7 super saveta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!