Sva moć isceljujućih KRISTALA – otkrijte koji je vaš!

By  |  0 Comments

U čudtvornu isceliteljsku moć kristala verovalo se od davnina. Kristali poseduju savršenu atomsku strukturu koja nudi vibracije i energiju koje naše telo može da prima i na taj način se samo-isceljuje. Različite vrste kristala se primenjuje u kristaloterapiji koja je zaludela i poznate ličnosti. Zato saznaje koji kristal odgovara vama i vašim potrebama.

Sedamdesetih godina je počela opsesija prirodnim kristalima koji se koriste u isceljujuće svrhe, a praktikanti kristaloterapije veruju da ovo dragoceno kamenje ima moć nepoznatu nauci. Delovanje kristala se zasniva na auri, vibracijama i frekvencijama. Svaki kristal ima drugačiji nivo energije, pa samim tim daje i drugačije efekte. Kako bi kristal mogao da deluje, potrebno je da dođe u kontakt sa kožom.

Isceljujući kristali

Šta rade kristali?

Kristali poseduju moć da otpuste nagomilani stres, pojačaju kreativnost, daju fizičku snagu, umire anksioznost, deluje protiv depresije, pojačavaju koncentraciju. Naravno, skeptici neće poverovati u ovo. Kako bi kristal mogao da deluje, potrebno je da vi sami verujete u njegova svojstva.

Gde da ih držite?

Ljudi drže kristale na neobičnim mestima, ali uobičajeni načini da nosite kristal svugde sa sobom je u džepu, tašni, negde uz sebe. Kada ste kod kuće, ako imate veći kristal, držite ga ispod jastuka, ili na sebi kako biste direktno dobijali njegovu energiju. Kristale možete držati i ušuškane u raznim delovima kuće.

Kristaloterapija

Za najbolje rezultate držite kristal na noćnom stočiću ili iza kompjutera dok radite. Poznati holivudski icelitelji preporučuju da se malecki kristal nosi u grudnjaku, radi dobrih vibracija celog dana.

Manji ili veći kristal?

Energija koju kristal nosi zavisi od njegove veličine, ali svakako možete upijati njegovu energiju bez obrzira na to koliko je mali ii veliki. Ipak, što je kristal veći, više energetskog svojstva daje.

Kako „punite“ kristale?

Kristali „rade“ večno, ali je potrebno da ih ostavljate jednom u nekoliko nedelja nekoliko sati na direktnom suncu ili pod punim Mesecom. Na taj način ćete ga „napuniti“ njegovom prirodnom energijom, koja se troši svakodnevnom upotrebom, vremenom ali i negativnošću.

Isceljujući kristali

Koliko im treba da deluju?

To je individualno. Što ste više otvoreni prema njihovoj ideji – brže ćete osetiti dejstvo. Oni rade onolilko brzo koliko i vi.

Kako odabrati pravi za sebe?

Kristali nisu takvi da svaki odgovara baš svima. Odaberite onaj koji odgovara vašim potrebama prema karakteristikama i energriji koju želite da povećate u svom životu: da li je to bolji poslovnih uspeh i koncentracija, mir i optimizam, ljubavna energija, bolji san, umanjenje stresa itd. Odabir kristala treba da se zasniva ne na njegovom izgledu, već na vašim potrebama.

  • ametistljubičasti kristal, deluje protiv nesanice, deluje opuštajuće, pobošljava san, eliminiše stres, stimuliše pamćenje, umanjuje tugu i bol

Ametist

  • rozenkvarcsvetlo roze boje, ublažava štetna zračenja, pomaže kod ljubavnih patnji, razvija humanost, podstiče libido, privlači sve vrste ljubavi: romantičnu, prijateljsku, samo-ljubav
  • akvamarinzelenkast, pomaže ljudima da se povežu sa smirujućićm balansom okeana. Pruža unutrašnji mir, smirijuću energiju, jača nervni sistem, ublažava depresiju, produbljuje l jubav i partnerske odnose
  • mesečev kamen – tipično bez boje, ali može da bude siv, braon, žučkast. Kristal ženstvenosti, zbližava ljubavnike, povećava plodnost, uklanja strah i stres.
  • žad – tamno zelene boje, kristal sreće, krenuće vam nabolje ako nosite žad sa sobom, bistri um, pročšćava um i telo, privlači prijateljstvo, pomaže savladavanje pitanja iz prošlosti, i osećaj samoaktualizacije.

Žad

  • citrin – jarko žute boje, skuplja energiju od sunca, poboljšava lični rast i razvoj, ako tražite sreću i svetlost u životu, ovo je kamen za vas, poboljšava koncentraciju, pomaže u tugovanju, otklanja crne misli.
  • crni onikscrne boje, kristal zaštite. Štiti vaše telo i um od negativne energije, ubalažava simptome depresije, pruža jaču samokontrolu, duhovnu zrelost, vraćanje snage mu traje duže nego kod drugog kamenja.
  • tirkizplavo tirkizne boje, deluje protiv depresije i razdražljvosti, obnavlja iznova energiju, podstiče duhovnu usklađivanje, deluje na sposobnost odlučivanja.

Pročitajte još i: Reiki tretman

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!