10 saveta kako da okitite novogodišnju jelku poput profesionalca!

novogodišnja jelka

Svi mi želimo da imamo novogodišnju jelku poput onih iz hotela i tržnih centara: sa savršeno uskladjenim ukrasima i svetiljkama. Međutim, u praksi je to lakše reći nego uraditi. Ako ste perfekcionista, i želite elegantno stilsko rešenje za vašu jelku, pokupili smo najbolje savete dekoratera i profesionalaca, kako da vaš jelka izgleda svetski!

Kako da vam novogodišnja jelka izgleda skupoceno i stilizovano?

#1: Uložite u kvalitetnu veštačku jelku

Novogodišnje jelka napravljene od premium materijala pružaju čvrstu i pouzdanu podršku za sve ukrase koje planirate da okačite n anju. One su izdržljivije i trajaće vam pumo sezona. Pronadjite model koji se lako sklapa i čuva. Predlažemo vam da to bude kvalitetna veštačka jelka sa iglicama, koje deluju poput pravih.

#2: Razdvojte i ušuškajte grane

Razdvajanje i podizanje iglica će učiniti da vaša jelka izgleda punije u prirodnije. Ovo je možda zadatak koji zahteva vreme, ali verujte nam da je rezultat vrlo vredan. Svaku granu pojedinačno razdvojte i ušuškajte tako deluje što gušće. Ne ustručavajte se da savijete pojedina grane kako biste popunili prostor. Pravilno oblikovana jelka deluje veoma skupo i stilizovano, koliko god malo ukrasa stavili na nju.

odabir novogodišnje jelke

#3: Imajte dizajnersku temu

Profesionalno dekorisane jelke imaju centralnu ideju koja povezuje sve ukrase u celinu. Odlučite e temu pre nego što odaberete ukrase i materijale. Ako vam treba inspiracije, sajtovi poput Pinteresta su sjajan izvor ideja! Odaberite neku od šema boja i počnite: da li je to zlatno-crvena, pink-srebrna, monohromatska inspiracija ili neka druga, samo se držite nje!

#4: Počnite sa lampicama

Uvek stavite lampice na početku, pre svih ukrasa, jer je to posle teško uraditi preko svih kugli i mašnica. Krenite sa stavljanjem lampica od dna jelke, ka gore. Jednako ih namotavajte oko grana koje su najbliže osovini jelka, a potom ih nanosite sve do vrha. Kada namotavate lampice, sijalica treba da bude pozicionirana ispod grane, a sledeća preko grane.

#5: Odaberite prave ukrase

Odabir ukrasa koji se uklapaju u vašu temu će pomoći da postignete kohezivni dizajn. Bilo da su to viseći ukrasi, trake, cveće, odlučite se za one ukrase koji odgovaraju zamišljenoj ideji. Odaberite nekoliko oblika, veličina i dizajna, koji će činiti vašu temu.

ukrasi za jelku

#6: Grupišite kugle

Dizajneri savetuju da grupišete iste kuglice u 3 različite velične jednu do druge, za lepši efekat. Možete odabrati iste ili kontrastne, a ovo će dati taj prefinjeni efekat koji svi tražimo.

Povezano: Četiri trika za pakovanje novogodišnjih poklona koje niste znali

#7: Slojevito sa trakama

Još jedan savet eksperata je da vašu jelku slojevito ukrasite dekorativnim trakama od tila, satena i drugih materijala. Možete koristiti i trake konstranste teksture. Omotajte ih u dijagonalnom potezu na samom kraju dekorisanja.

#8: Koristite motive iz prirode

Akcentujte vašu jelku uz grančice sa bobicama, šišarkama ili lišćem, koji će dodati elegantniji efekat. Odaberite takve ukase sa fleksibilnim grančicama, kako biste ih lakše oblikovali i zakačili na jelku.

#9: Vrh jelke je važan

Vrh jelke je predivan način da komletirate vaš dizajnerski izgled novodišnje jelke. Odaberite onaj koji najbolje odgovara vašoj temi i proporciji jelke, a takodje možete i sami napraviti svoj vrh.

vrh jelke

#10: Balansirajte sa ukrasima

S obzirom na veliki broj ukrasa na vašoj jelki, moraćete biti sigurni da je sve izbalansirano i postavljeno prema vašem ukusu. Aranžirajte ukrase od vrha ka dole, kako biste lako mogli da proverite vaš dizajn u svakom trenutku, kako kitite jelku.

Pročitajte još i: Skrivena značenja novogodišnjih obeležja – jelka, zvono i poklon

error: Content is protected !!