4 trika za pakovanje novogodišnjih poklona koje niste znali!

Sezona darivanja je pred nama, a ako ste već kupili novogodišnje poklone za svoje najmilije – sad vam preostaje da ih zapakujete! Ne zaboravite da je utisak lepo zapakovanog poklona veoma važan, a radost cepanja papira najlepši deo otvaranja poklona. Zato smo za vas spremili četiri trika za pakovanje poklone koje niste znali, a potpuno će vas oduševiti! Isprobajte ih već sad!

Trikovi za pakovanje novogodišnjih poklona

#1: Pakovanje cilindričnog poklona

Kada pakujete tubasti poklon, to može biti nezgodno. Zato ispratite ovaj trik!

Za ovu ideju trebaće vam: veliki ukrasni papir, velika ruža-mašna, crvena traka, selotejp i makaze. Urolajte poklon u papir, i odsecite višak. Zalepite papir, a krajeve presavijte jedan deo za drugim, kao u videu. Na vrh tube zalepite crvenu traku i omotajte je spiralno oko poklona. Zalepite mašnu u sredinu i vaš predivno upakovan poklon je spreman.

pakovanje novogodišnjih poklona
Youtube/Printscreen

#2: Poklon-kesa

Trebaće vam: veliki ukrasni čvršći papir, satenska traka, lepak u stiku, bušač za papir, selotejp i makaze.

Omotajte poklon u papir kako biste odsekli višak. Izmerite dužinu i širinu kese uz pomoć dimenzija samog poklona koji treba da upakujete. Vrh papir presavijte dva puta, širine 3 cm. Presavijte obe stranice ka unutra, i prelepite ih zajedno. Donji deo kese presavijte ka gore, kako biste dobili dno. Potom presavijte donje ćoškove ka centru.

Otvoite džepove kako biste dobili oblik romba. Vrhove romba pressavijte ka centru i zalepite. Potom presavijte ivice  Pkako biste dobili stranice kese. Probušite rupe za drške bušačem za papir i pruvucite satensku traku. Vaša poklon kesa je spremna!

Povezano: Ideje za pakovanje poklona koje će vas oduševiti!

pakovanje novogodišnjih poklona
Youtube/Printscreen

#3: Džep na poklonu

Ovo je odličan trik da upakujete i čestitku zajedno sa poklonom! Odredite veličinu papira koji vam treba uz dimenzije poklona. Okrenite papir i presavijte ga na pola. Potom ga presavijte nadole kako biste dobili džep. Izmerite stranice i odsecite višak papir. Umotajte ga i zalepite. Ukrasite mašnom i ubacite čestitku u džep poklona!

pakovanje novogodišnjih poklona
Youtube/Printscreen

#4: Ručka za poklon

Neka vaš upakovan poklon ima svoju dekorativnu ručkicu u obliku mašne koja će oduševiti vaše voljene!

Trebaće vam ukrasni čvršći papir, mašna, selotejp, makaze i šira satenska traka. Izmerite dimenzije poklona koje će biti referenca za sečenje papira. Donju stranu poklona umotajte i zalepite na uobičajen način. Sa gornje strane, stavite satensku traku na vrh papir i presavijte ga tri puta, sa trakom. Vežite traku u mašnu i odsecite višak. Vaša ručka u obliu mašne je gotova!

pakovanje novogodišnjih poklona
Youtube/Printscreen

Video-tutorijal za ova 4 trika pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Novogodišnji BEAUTY BOX – Savršen poklon za praznike sa 50% uštede!

error: Content is protected !!