Ideje za pakovanje poklona koje će vas oduševiti

Svi znamo da sa dolaskom praznične sezone, počinju slatke muke zvane odabir i kupovina poklona za drage ljude. Međutim, odmah nas uhvati glavobolja pri pomisli o pakovanju, posebno ukoliko nismo vešti sa ukrasnim papirom i mašnama. Još kada izgužvamo ukrasni papir i sve ne liči ni na šta, prosto se pakovanje poklona pretvori u noćnu moru. Zato vam donosimo video predlog novih ideja za pakovanje poklona, za koji smo sigurni da će vam promeniti život!

Dijagonalni metod pakovanja

Ovaj novi metod pakovanja poklona se naziva “dijagonalni metod pakovanja”, i njega možete koristiti pogotovo u onim situacijama kada vam se čini da nećete imati dovoljno veliki ukrasni papir za poklon koji želite da upakujete. Ovaj metod je veoma ekonomičan jer će vam trebati manji komad ukrasnog papira od onog na koji ste navikli.

pakovanje poklona
Foto: Youtube/Printscreen

Korak 1

Trebaće vam ukrasni papir manjih dimanzija, pravougaonog oblika. Postavite poklon na otprilike sredinu papira, ali dijagonalno (kao što je prikazano u videu), pazeći da ćoškovima papira možete prekriti sve ćoškove kutije koju želite da spakujete. Dakle, važno je da povlačanjem dva najduža kraka ukrasnog papira, možete prekriti sve ćoškove kutije.

Korak 2

Počnite od ćoška papira koji je najbliži vama i zalepite ga selotejpom za poklon, kako biste ga fiksirali. Potom, preklopite ivicu papira na kraćoj strani kutije, i zalepite, tako da on bude vertikalno ravan u odnosu na kutiju.

Korak 3

Uradite isti korak i sa preostale dve ivice kutije. Preklopite papir i zalepite selotejp trakom. Vaš poklon je spakovan čvrsto, bez viška papira!

Kesa za pakovanje poklona od ukrasnog papira

Ovaj trik je odličan ukoliko treba da spakujete poklon koji je kabast ili neobičnog oblika. Trebaće vam parče ukrasnog papira, onih dimenzija koje biste odabrali da pakujete poklon na klasičan način.

kesa za pakovanje poklona
Foto: Youtube/Printscreen

Korak 1

Spošaljnje ivice papira, presavijte ka unutra, na pola. Obratite pažnju da same ivice presavijete bar 2 cm, kako biste napravile ravan “šav”, da se ne bi videlo trag sečenja papira makazama. Selotejpom zalepite mesto spajanja papira celom dužinom – najbolje onim sa dvostruko lepljivom stranom.

Korak 2

Potom, presavijte donji deo papira, na otpilike četvrtinu dužine. Otvorite taj donji deo, kao da pravite čamac. Trebalo bi da dobijete dva trougla. Spljoštite ih, i presavijte ka unutrašnjoj ivici (kao i video-primeru). Zalepite selotejpom. Na ovaj način, napravili ste zapravo dno vaše kese za poklon, veoma slično kao kod braon papirne kese u koju pakujete namirnice u marketu,

Korak 3

Uspravite vašu kesu, ubacite poklon i presavijte otvor kese, kako biste ga zalepili. Ukoliko ste dodatno kreativni, možete probušiti dve rupe i provući tanku dugačku mašnicu koju ćete zavezati u oblik mašne.

Napravite mašnu od ukrasnog papira

Kako biste dobili mašnu za ukrašavanje poklona, od istog papira kojim ste pakovali poklon, imamo trik za vas.

Najpre, odsecite manji pravougaoni oblik papira. Presavijte ga na pola, dužom stranom, a potom još na pola, kraćom stranom. Potom, makazama zasecite trake na širini manjoj od 1 cm, počešvi od strane gde je ivica papira, ka strani koja je presavijena, pazeći da ostavite do ivice oko pola cm.

mašna od ukrasnog papira
foto: Youtube/Printscreen

Rastvorite papir i makazama uvrnite krajeve mašne, kako bi se ukovrdžali. Rastvorite papir na četiri dela, i počnite da ga savijate od početka ka kraju. Voila! Dobili ste mašnu od ukrasnog papira, koju selotejpom možete zalepiti na poklon.

Kutijica za sitne poklone od tube toalet papira

Ova kutijica je idealna za pakovanje nakita ili sitnica. Trebaće vam rolna iskorišćenog toalet papira. Najpre spljoštite rolnu. Koristeći predmet sa okruglim dnom, makazama isctajte polukrug sa leve i desne strane spljoštene rolne, kako biste je mogli lakše saviti i formirati kutijicu u obliku jastuka. Savijte i preklopite iscrtane ivice rolne ka unutra, kako biste zatvorili kutijicu (najpre ubacite poklončić). Sredinu kutijice omotajte ukrasnim papirom i vežite mašnicu.

Cilindrična kutija za poklon

Ukoliko pakujete poster, nešto štampano, ili pak poklon duguljastog oblika, ovo je trik za vas. Za ovaj trik iskoristite kutiju od “Pringles” čipsa, koju ste prethodnu dobro oprali i osušili. Lepkom zalepite ukrasni papir oko nje. Poklopac od kutije već imate, a dodatno ga možete dekorisati mašnom. Za tren oka, vaša kutija za poklon je spremna!

Pogledajte i video tutorijal za sve ove trikove!

error: Content is protected !!