3 zimska napitka za prazničnu sezonu koji će vas ugrejati

By  |  0 Comments

Zimska pretpraznična sezona je nezamisliva bez tradicionalnih toplih napitaka koji greju i dušu i telo! Možete ih piti dok ste ušuškani ispred TV-a, u novogodišnjoj pidžami i papučama. Ovi napici se vrlo lako prave, od svega par sastojaka, a garantujemo da će oduševiti vaše goste i ukućane! Još ako ih servirate u novogodišnjim šoljama – dobićete pun pogodak!

Topli praznični napici koji će vas oduševiti

#1: Topla bela čokolada sa pepermintom

Za ovaj napitak trebaće vam :

  • 4 šolje mleka
  • 250 grama bele čokolade, iseckane u komadiće
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 kašičice ekstrakta mente (manje ili više po ukusu)
  • opcionalni topinzi: šlag, smrvljene mentol bombone, maršmelou

Priprema:

1. Mešajte mleko i iseckanu belu čokoladu u šerpici. Kuvajte je na srednje niskoj vatri, uz mešanje, dok smesa ne počne da se krčka i čokolada se ne otopi (ne sme da provrit, niti da čokolada zagori). Skinite šerpeicu sa vatre i pomešajte ekstrakte vanile i mente.

2. Servirajte toplo, uz topinge.

bela topla čokolada

#2: Red Velvet topla čokolada sa šlagom od krem-sira

Sastojci:

  • 4 šolje punomasnog mleka
  • 1/2 šolje kristal šečera
  • 300 grama poluslatke čokolade za kuvanje, grubo iseckane
  • 2 kašičice crvene boje za hranu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/4 ohladjene slatke pavlake
  • 120 grama omekšalog krem-sira (Ella)
  • 1/2 šolje šećera
  • prtstohvat soli
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile

Povezano: Zimski topli napici

red velvet topla čokolada

Priprema Red Velvet tople čokolade

  • Sipajte mleko i šećer u šerpicu – neka se krčka na srednjoj vatri, mešajući, da se šećer rastopi.
  • Skinite smesu sa vatre, i umešajte čokoladu sa žicom za mućenje. Dodajte boju i vanilu. Sipajte u šolje. Poslužite sa maršmelouom ili šlagom od krem-sira.

Priprema šlaga od krem-sira:

1. U posudi mikerom umešajte hladnu pavlaku dok ne dobijete meke vrhove (5-1o minuta). Počnite sa niskim obrtajima pa povećavajte. Ostavite sa strane.

2. Pomešajte krem sir, šećer, so i vanilu u činiji i izmutite mikserom, dok smesa ne bude kremasta. Ručno umešajte sa slatkom pavlakom dok smesa ne bude fluffy. Čuvajte u frižideru do upotrebe. Špricem ukrasite toplu čokoladu.

#3: Latte sa đumbirom

Sastojci:

  • kafa
  • punomasno mleko
  • javorov sirup
  • smedji šećer
  • mleveni đumbir
  • ekstrakt vanile
  • klinčići
  • štapići cimeta
  • muskantni oraščić
  • šlag i sirup od karamele za toping
djumbir topla čokolada

Priprema:

Stavite sve sastojke u šerpicu i stavite da se kuvaju na niskoj vatri tokom 3 sata. Potom, prebacite jačinu vatre na jaču i kuvajte još 2 sata. Povremeno promešajte. Pre serviranja, dobro promešajte smesu. Ukrasite šlagom ili sirupom od karamele.

Pročitajte još i: Kako da napravite savršenu domaću toplu čokoladu?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!