Recept za zdravu ledenu kafu koja je spremna za čas

ledena kafa

Preskočite kafić i naučite kako da napravite zdravu ledenu kafu kod kuće koja je osvežavajuća, zdrava, prilagođena ishrani i košta jako malo po šoljici. Ovog leta izbacite mleko i šećer i napravite ovu zdravu verziju ledene kafe.

Najbolji saveti za zdravu ledenu kafu

  • Koristite posudu za led! Zamrznite ostatke kafe u posudama za led za brz i lak način uživanja u ledenoj kafi. Samo spakujte čašu ili čašu punu kockica leda za kafu i dodajte svoj omiljeni kremasti mlečni napitak!
  • Neka bude bez mleka! Koristite svoje omiljeno bademovo mleko, kokosovo mleko, zobeno mleko ili sojino mleko i slobodno koristite aromu čokolade ili vanile za dodatnu slatkoću i ukus!
  • Zasladite ga po svom ukusu! Dodajte malo meda, agave, javorovog sirupa ili čak stevije u kafu pre nego što je zamrznete. Kada se odmrzne u mleku, imaćete samo malo slatkoće!
ledena kafa

Sastojci za 3 porcije

  • 3 šolje kafe na sobnoj temperaturi
  • 1 kašika meda
  • 3 šolje mleka sa niskim procentom masti ili biljnog mleka
  • dodatni med, stevija po ukusu

Uputstvo za pripremu

Dodajte svoj zaslađivač po izboru u kafu pre zamrzavanja, ako želite. Dodajte kafu u posude za kockice leda i zamrznite dok se ne očvrsne (trebalo bi to učiniti preko noći!). Za velike posude za led, ovo će dati otprilike 15 velikih kockica. Dodajte 5 kockica ledene kafe u veliku čašu ili čašu. Kockice ledene kafe prelijte mlekom po izboru, oko 1 šolja po porciji. Zasladite dodatnim zaslađivačem, samo po želji. Prijatno.

ledena kafa

Povezano – Affogato kafa – najbolji spoj sladoleda i kafe kojem je teško odoleti

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!