“Vintage Girl Summer” je nova trendy estetika za leto 2024.

retro girl summer
Instagram/Printscreen

Vintage Girl leto slučajno je krunisano kao jedan od najvećih aktuelnih trendova na društvenim mrežama nakon što je grupa naših omiljenih poznatih ličnosti prigrlila davnu estetiku u roku od nekoliko dana. Skrolujući kroz svoj feed, bilo bi vam oprošteno što mislite da su to bile 1940-te ili 50-te (osim, ​​naravno, Instagram i TikTok tada nisu postojali).

O trendu “Vintage Girl Summer”

Videli smo tea haljine, rukavice do laktova, starinske pruge, dvodelne kupaće kostime, dekoltee, naočare za sunce cat eye oblika, marame, luxe crvene ruževe i mekane lokne. To je stil koji smo viđali da se vraća svake godine, ali je posebno popularan leti gde se u prizorima rivijere iz 1940-ih i 50-ih vide vijugavi priobalni putevi, kabrioleti, jedrilice i vetar koji šiba kroz kosu okovanu svilenim šalom i oči zasenčene dugim , tanke sunčane naočare. Priziva dane provedene na prugastim ležaljkama položenim na plaži i kupaćim kostimima.

Prva je došla Elsa Hosk još u maju, služeći sofisticiranom atmosferom iz 50-ih sa maramom za kosu, retro naočarima za sunce i baštenskom scenom koja izgleda pravo iz časopisa iz 50-ih.

View this post on Instagram

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Zatim je došla Sabrina Karpenter u Vogue World u Parizu 23. juna. Nosila je crveno-beli kupaći kostim sa slatkim prugama sa odgovarajućim šalom za kosu, sarongom dužinom do poda i grimizno obojenim usnama. Sabrina se bori za svoju vintage eru otkako je objavila svoj muzički spot za Espreso u kojem je nosila pin-up haljine i kupaće kostime, sa svojom dugom plavom kosom stilizovanom kao moderna Brižit Bardo.

Sledeća je došla Dženifer Lopez dan kasnije na modnu reviju Christian Dior Haute Couture za jesen/zimu 2024-2025 u Parizu. Pevačica je ponela retrospektivni izgled (koji je odao počast Diorovim modnim kolekcijama iz 1940-ih i 50-ih) u čajnoj haljini u boji cafe au lait sa kafeom i crnim rukavicama dužine do lakta. Njena nežno uvijena kosa bila je skupljena u punđu sa talasima koji su nežno uokvirili njeno lice, a njena mačja linija pomogla je da završi izgled. Na drugom mestu, na istom putovanju, uparila je svoju frizuru i šminku sa crnim velom za ptice, belom košuljom i suknjom od tvida.

Zatim, 26. juna, Bijonse je napravila tri trenda sa svilenim šalom vezanim ispod brade kako bi joj kosa bila na mestu, retro zaobljenim naočarima za sunce mačjeg oka, meko uvijenom kosom i jarko crvenim usnama.

Dakle, za retro izgled koji je glamurozan u mirnim danima, “Vintage Girl Summer” bi mogao biti nešto što biste mogli isprobati.

Pročitajte još i – Trend Alert – 8 HIT frizura za leto 2024.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!