8 saveta za organizovanje uskršnjeg ručka bez muke!

uskršnji ručak

Uskrs je praznik koji provodimo u krugu porodice i razmenjujemo uskršnja jaja – možemo slobodno reći da je jedan od omiljenih praznika svakog od nas, bez obzira na godine. Ako i vas hvata panika pred svaki veći praznik, oko nabavke, pripreme i organizacije ručka, ove godine promenite neke stvari, kako biste što mirnije i opuštenije organizovali praznični ručak. Zato vam u nastavku donosimo 8 najboljih saveta za organizovanje uskršnjeg ručka bez muke.

Saveti za organizovanje uskršnjeg ručka

#1: Pripremite što je više moguće unapred

Jedan od najlakših načina za pipremu ručka bez stresa je da gotovo sve što možete pripremiti unapred – to i uradite. To uključuje pripremu hrane, postavljanje stola, peglanje salveta, čišćenje i organizovanje zadataka, pripremu deserta i dekoracije.

#2: Počnite sa pićem i predjelom

Kada vam gosti pristignu, ponudite ih nečim za piće – gaziranom vodom sa kriškama svežeg limuna, čašom ohlađenog šampanjca ili domaćom limunadom. Uparite ovaj napitak uz male zalogaje, poput “đavoljih” punjenih jaja ili slanog rolata.

uskršnji ručak

#3: Uključite elemente doručka

Uskršnji ručak je najčešće branč, što znači da se jede u nekom periodu između doručka i ručka, te spaja elemente ova dva obroka. To znači da će vaši gosti sigurno biti u tom raspoloženju. Dobra ideja je da imate neke delove doručka za vreme uskršnjeg ručka, poput sveže kafe ili soka pomoranže. Domaća pita sa šunkom i izbor sireva i suhomenastog je dobra ideja da poslužite za ovu priliku.

Povezano: Kako da napravite šljokičasta uskršnja jaja?

#4: Obavezno imajte desert

Za razliku od večere, ručak ne mora uvek biti propraćen desertom, ali na Uskrs, poželećete da pojedete nešto slatko. Postoji puno opcija za uskršnje deserte, od čoko-jaja, preko uskršnje torte dekorisane čoko poslasticama – mogućnosti su neograničene.

#5: Ne zaboravite na dekoraciju

Jednostavna dekoracija, poput činije pune uskršnjih jaja, pastelnih balona, figurica zečića i pilića mogu mnogo značiti. Prolećno sveže cveće u staklenim teglama izgledaće prelepo – nabavite lale, božure i narcise.

uskršnji ručak

#6: Napravite zanimaciju za decu

Ako će na vašem uskršnjem ručku biti više dece, napravite ih neku kreativnu zanimaciju, dok vršite poslednje pripreme za ručak i dekoraciju – dajte im drvena ili plastična jaja da ukrašavaju, ili da prave uskšrnje čestitke.

#7: Proslavite Uskrs napolju

Ako imate opciju da proslavite Uskrs napolju – uradite to! Uskršnji ručak ne mora da bude sedeća proslava unutar, već slobodno možete postaviti sto i stolice u dvorištu, na velikoj terasi ili verandi.

uskršnji ručak

#8: Pošaljite goste kući sa poklončićem

Bilo da se radi o mini-saksiji sa cvećem, ili nečim jestivim (poput čoko jaja ili zeke), pripremite za svakog gosta mali uskršnji poklončić, kao znak pažnje.

Pročitajte još i: Vodič za savršeno kuvana uskršnja jaja – korak po korak!

error: Content is protected !!