Kuvanje u belom vinu: Kako da napravite šljokičasta uskršnja jaja?

sljokicasta jaja
YouTube/Printscreen

Farbanje uskršnjih jaja je zabavna aktivnost u kojoj učestvuje cela porodica, a cela tradicija se odvija na Veliki petak. Ako ovog Uskrsa želite nešto potpuno drugačije kada je reč o dekorisanju jaja – donosimo vam recept za šljokičasta, glitter jaja, koja će biti centralna zvezda vaše uskršnje trpeze! Šljokičasta jaja se dobijaju kuvanjem u belom vinu, a ako želite da saznate kako možete postići ovaj glam efekat na jajima – nastavite da čitate!

Šljokičasta jaja – step by step recept

Ako volite glamurozni efekat uskršnje dekoracije, šljokičasta jaja su pravi izbor! U nastavku sledi recept!

Youtube/Printscreen

Za jednu boju jaja trebaće vam:

  • 500 m belog vina
  • 100 g kristal šečera
  • Prehrambena boja ili praškasta farba za jaja

Priprema:

U manju šerpicu sipajte 500 ml belog vina i 100 g kristal šećera. Rastvorite kesicu praškaste ili prehrambene boje i potopite jaja. Što više jaja budete stavili u šerpicu, nivo vode će se podići, pa će tako sva jaja biti prekrivena. Za jači intenzitet boje, možete staviti i 2 kesice farbe.

Youtube/Printscreen

Stavite jaja na šporet, i nemojte mešati jaja dok se kuvaju. Kada vino proključa, smanjite malo temperaturu. Ostavite da se jaja kuvaju 8 minuta posle ključanja. Nakon tih 8 minuta, isključite ringlu i ostavite jaja šerpici 12-14 sati, najbolje preko noći. Posle tog perioda, izvadite jaja na papirni ubrus, uz pomoć kašike, i ostavite ih da se dobro osuše, da bi se kristali stvorili na površini.

Youtube/Printscreen

Dobili ste svetlucava, šljokičasta jaja kojima niko neće odoleti!

Ako brinete vezano za ukus jaja, budite sigurni da se jaja neće osećati na vino, niti na slatko. Naravno, ako jaje pukne u toku kuvanja, povućiće ukus, zato pripazite!

Video recept za šljokičasta uskršnja jaja pogledajte OVDE:

error: Content is protected !!