Za početnice: 3 načina da vežete maramu u kosi (VIDEO)

marama u kosi

Marama u kosi je neprolazan klasični trend koji malo asocira na retro šezdesete godine. Odlično ide uz sve stilove, bilo da nosite haljine, ili obične farmerke i majicu. Marama je jednostavan način da dodate notu ženstvenosti svakom outfitu za čas. Iako mislite da je komplikovano stilizovati maramu u kosi, donosimo vam tri različita stila vezivanja marame u kosi!

Marama u kosi: 3 stila za svaku priliku

Stil #1: Klasični stil

Uzmite klasičnu maramu kvadratnog oblika. Savijte je dijagonalno, kako biste formirali trougao. Savijte vrh trougla jednom, pa još jednom, kako biste imali ravnu ivicu marame. Omotajte maramu oko glave i vežite na vrhu glave jedanput. Vežite još jednom, da formirate čvor. Raširite čvor, a krajeve uvucite ispod marame. Opustite strane marame. To je to!

klasični stil marame
Youtube/Printscreen

Stil #2: Mašna sa strane

Počnite sa velikom maramom, kvadratnog oblika. Pesavijte je dijagonalno na pola, da dobijete trougao. Savijte vrh trougla do polovine marame, i presavijte još jednom. Omotajte je oko glave i vežite jedanput, sa strane. Krajeve vežite u mašnu, kao što biste vezali pertle. Namestite mašnu i razvučite je da izgleda punije. Opustite stranice marame. Ovaj preslatki stil je gotov!

Povezano: 5 načina da stilizujete kosu maramom ovog leta!

marama u kosi
Youtube/Printscreen

Stil #3: Mašna napred

Počnite sa dugačkom maramom, pravougaonog oblika. Savijte je da bude širine koje želite. Omotajte maramu oko glave i vežite je napred, na sredini glave, jednom. Omotajte čvor još dva puta, kako biste dobili veliku mašnu. Namestite je prema želji. Opustite stranice marame. Ukombinujte ove stilove vezivanja marame za kosu sa crvenim karminom, ajlajnerom, i podignutom kosom za potpuni “pin-up” izgled!

marama u kosi
Youtube/Printscreen

Video-tutorijal vezivanja marame za kosu pogledajte OVDE:


Pročitajte još i: Devedesete u trendu – Šnalice i plišane gumice su opet IN

error: Content is protected !!