5 načina da stilizujete kosu maramom ovog leta

By  |  0 Comments

Marame (ešarpe ili trake za kosu) su tokom letnjih meseci vrlo aktuelan aksesoar – vešto kamufliraju prljavu kosu, a vrlo brzo menjaju izgled frizure i osvežavaju svaki stajling. Uz naše pisane smernice, kao i uz pomoć video tutorijala na kraju teksta, naučite kako da vezujete maramu na glavi.

Kada ste u žurbi, a želite brzu i atraktivnu letnju frizuru potrebna vam je samo zanimljiva marama (ešarpa ili traka za kosu).

Nebitno da li vam je kosa sveže oprana i uvijena ili su prošla 2-3 dana nakon feniranja, kao ni da li je kratka ili duga, pre stilizovanja kose maramom, nanesite lak za kosu (ili šampon za suvo pranje) kako biste naglasili teksturu kose, ali i sprečili spadanje marame te produžili postojanost frizure.

Odlučite se za omiljeni dezen marame (ešarpe ili trake za kosu) – cvetne, na prugu, jednobojne ili šarene…

Top 5 načina vezanja marame oko glave koje je lako kopirati

1 način

Skupite donji deo kose i zavežite u neurednu nisku punđu. Prednji deo kose će vam prirodno pasti. Maramu obmotajte oko glave, tako da čvor ide napred, a krajeve ubacite ispod marame.

2 način

Skupite i zavežite kosu u neurednu visoku punđu. Lakom za kosu i češljem za tapiranje (ili četkicom za zube) zaližite krajeve koji vam strče prema punđi. Ukoliko vam je kosa kratka, pramenove kose koji vam padaju na vrat možete ostaviti ili učvrstiti ukosnicom sa ostatkom kose. Opuštenu punđu na temenu glave obavite maramom.

letnje frizure

Pogledajte i: 4 letnje frizure za 5-10 minuta!

3 način

Podelite kosu u dva dela i između njih omotajte maramu. Već imate lepu letnju frizuru, a možete i sa svake strane gornjeg dela kose izdvojiti po pramen koje ćete spojiti i ukosnicama učvrstiti na potiljku.

4 način

Omotajte maramu oko glave. Kosu uvijte u ležernu francusku punđu i zakačite ukosnicama. Dodatno natapirajte kosu na temenu da dobijete na volumenu.

5 način

Prednji deo kose ili šiške podelite u razdeljak sa strane, a donji deo kose vežite u niski konjski rep ili punđu. Maramu presavijenu u trougao i namestite oko glave, tako da ukrstite duža dva kraja napred. Fiksirajte maramu ukosnicama na potiljku glave i kod uha. Zavešite mašnu od krajeva sa strane na kojoj ste napravili razdeljak. Višak marame uvucite ispod.

Pogledajte i video tutorijal kako da napravite frizure sa maramom!

Povezano: 4 letnje frizure za kosu do ramena!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!