Proizvodi za oblikovanje kose: Kako odabrati prema tipu kose i frizuri?

volumen kose

Ukoliko vodite računa o svakodnevnoj frizuri, ili je ipak pravite samo za specijalne prilike, ukoliko imate zahtevnu kosu koju treba “obuzdati”, sigurni smo da koristite bar neki od prozvoda za oblikovanje i stilizovanje kose. Svi znamo čemu služe lak, pena i gel za kosu, ali da li znate kako da odaberete adekvatan proizvod za oblikovanje kose prema tipu kose i frizure koju želite da stilizujete? Stoga vam donosimo mali vodič stajling preparata.

Krema za ravnanje kose

Veoma popularan proizvod, koji će omogućiti da vam kosa bude duže ravna, glatka i savršeno sjajna. Ukoliko često peglate ili fenirate kosu, ili imate srednje dugu, tj. dugu kosu, ovo je proizvod za vas. Nanosi se na vlažnu isfrotiranu kosu, pre sušenja, odnosno feniranja, za najbolji efekat ravnanja – utrljavanjem proizvoda na celu dužinu. Krema za ravnanje kose sadrži u sebi keratin, gradivni protein kose, koji se ugrađuje u dlaku i popunjava je. Frizura će vam duže biti ravna i glatka, bez neželjenog uvijanja.

Naša preporuka kreme za ravnanje kose je Subrina Smooth Operator sa ekstraktom lotosa.

Hair Drying

Krema za kovrdže

Nezamenljiv proizvod ukoliko negujete prirodne kovrdže ili talase. Krema za kovrdže će definisati vaše lokne, pomoći im da traju duže, da budu pune i rastresite. Ovakvi proizvodi za oblikovanje kose najčešće sadže posebne voskove i smole koje oblože dlaku i omogućavaju joj da zadrži kovrdžav oblik i nakon sušenja kose. Nanosi se na vlažnu, isfrotiranu kosu, utapkavanjem po celoj dužini, nakon čega se nastavlja sušenje kose fenom, uz pomoć difuzera.

Za definisane lokne, predlažemo Marrakesh Curl Cream, obogaćenu uljem argana i konoplje.

Girl with perfect curly hair lying on fur bed

Lak za kosu

Dobro poznat stajling proizvod, koji postoji decenijama na tržištu. Njegova funkcija je da učvrsti i fiksira gotovo frizuru, kako bi što duže zadržala svoj oblik. Prema jačini učvršćivanja, razlikujemo lakove slabe, srednje i jake moći učvršćivanja, koje su obično naznačene na proizvodu brojevima od 1-5.  Lakovi slabijeg učvršćivanja se koriste za očuvanje ravne i glatke kose nakon feniranja, kao i na kosi koja se lako oblikuje. Jačim lakovima fiksiramo lokne, talase i kompleksnije frizure kako se lokne ne bi odvile ili frizura raspala. Pre upotrebe, dobro promućkajte bocu, odaljite je od kose 25-30 cm i poprskajte frizuru u kratkim špricevima ili obilnije, prema potrebi.

Za super jako učrvšćivanje i efekat kao u salonu, preporučujemo Subrina S Force Premum lak, jačine strong.

Pena za kosu

Pena za kosu je proizvod za oblikovanje kose, kojim omogućavamo kosi lakše stilizovanje u daljem procesu. Nanosi se na vlažnu ili suvu kosu, utrljavanjem pene u pramenove kose. Penu je najbolje koristiti pre uvijanja kose viklerima, krpicama, papilotnama ili tvisterima, kako bi se lokne što duže održale. Takođe je upotreba pene poželjna pre feniranja na ravno ili kovrdžavo, da bi efekat feniranja i volumena trajao. Penom  možete napraviti i popularnu letnju frizuru “talasa sa plaže” jednostavnim gužvanjem kose. Ipak, ukoliko imate suvu kosu, izbegavajte čestu upotrebu pene, jer često sadrže isušujuće akohole.

Za dugotrajne rezultate, predlažemo profesionalnu Subrina L Wonder penu za kosu.

Housewife with curlers

Gel za kosu

Gel za kosu je mnogo više popularan u obikovanju kratke muške kose. Međutim, ukoliko imate kratku, pixie frizuru, možete koristiti gel u rutini stilizovanja kose. Gelom ćete mnogo lakše i preciznije oblikovati tako kratku kosu. Nanosi se na suvu kosu, prstima, pri čemu je važno da ne preterate sa količinom, kako ne biste dobili efekat slepljenosti. Gel takođe možete naći u različitim jačinama.

Kada je reč o kratkoj kosi, uz pomoć gela možete oblikovati krajeve kose. Ukoliko imate dugu kosu koji nosite u strogoj punđi ili repu, gelom možete zagladiti naelektrisane dlake koji štrče sa strane.

Za jako efekte učvršćivanje preporučujemo Subrina Ego Trip gel za kosu, ultra strong jačine.

half make up and clothes on a girl with short hair

Krema za modelovanje kose

Krema za modelovanje frizura je, za razliku od gela, kremaste teksture, kosa ostaje fleksibilna, a frizura se može preoblikovati i nakon njenog sušenja. Blago učvršćuje kosu i daje joj teksturu, stvarajući proziran elastični film. Prevashodno je namenjena kratkoj kosi, kojoj je potrebno najviše proizvoda za oblikovanje. Na tržištu se može naći i zasebna krema za krajeve kose, tzv. “spike cream”, koja je namenjena pravljenju popularnih “jež” frizura sa špicasto oblikovanim krajevima na gore.

Ukoliko ste u potrazi za kremom za modelovane neobičih frizura, naša preporuka je profesionalna Subrina Cream It modeling krema.

Vosak za kosu

Vosak je stajling preparat koji kosi daje sjajan ili mat efekat (u zavisnosti od tipa voska), i ima slabiji efekat učvršćivanja od gela ili kreme za kosu. Koristi se na suvoj kosi, najčešće kraćoj, kako bi se kosi dala blaga tekstura i učvršćenost, bez krutog osećaja. Voskom takodje možete zagladiti ravnu dugu kosu, puštenu ili vezanu u rep.

Blago učvršćivanje će vam dati i Subrina Misty Tip vosak za kosu, sa svežim mirisom nektarina.

smooth oepraterlak za kosuvosak za kosumodeling krema

 

 

 

error: Content is protected !!