Zdrave energentske kuglice – Slatko a BEZ šećera!

kuglice bez secera

Ako ne možete bez slatkiša a voleli biste da ih malo manje jedete, ove kuglice su idealne za vas. Izvor su energije i možete ih jesti više puta u toku dana. Pošto je ukus intenzivan, dovoljna će vam biti jedna ili dve kuglice. Loši satkiši vam neće pasti na pamet i nećete imati grižu savesti jer jedete ove zdrave slatke kuglice. Ne sadrže dodatni šećer niti bilo koji drugi zaslađivač, osim prirodnog voćnog šećera iz urmi ili drugog voća po izboru.


Šta vam je potrebno za zdrave energetske kuglice:

  • 100g lešnika
  • 100g badema
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • kakao i/ili rogač otprilike 30g
  • 200g urmi
  • voda.

Napomene:

– Mere ne moraju da budu precizne jer gustinu smese nivelišemo vodom ili praškastim sastojcima

– Urme pre upotrebe potopiti u vodi najmanje 2 sata. One moraju da omekšaju i da im se izvadi koštica.

kuglice bez secera

Način pripreme zdravih kuglica:

Sve sastojke staviti u blender (još bolje Nutribullet) i blendajte dok se ne sjedine. Ako je smesa gusta, dodajte malo vode ili soka od pomorandže. Pošto pravimo potpuno zdrav kolač bez dodatka šećera, ovaj sok treba da je ceđen a ne kupovni.

Kada je masa sjedinjena, pravite kuglice i uvaljate ih u kokosovo brašno, kakao, rendanu crnu čokoladu, mlevene bademe, lesnike, orahe… Ostaviti u frižideru namanje 2 sata da se stegnu.

Zamena sastojaka:

Ove kuglice možete praviti sa brojnim drugim sastojcima koje volite. Recimo rogač/kakao možete zameniti kokosovim brašnom, urme (koje ljudi često ne vole) pomorandžom, brusnicama ili bananom, bademe ili lešnike orasima.

Ako menjate sastojke, kada je smesa gusta možete u nju dodati malo vode, a ako je ređa nego što treba da bude, dodajte još malo kakaa ili rogača.

rokac kuglice

Povezano: Gluten FREE – Zdrave palačinke od samo 2 sastojka!

error: Content is protected !!