Kompletna i PRAVILNA nega lica u 30-im godinama – suva koža

Koža u tridesetim godinama je posledica načina života, ishrane, nege u dvadesetim, ali i genetike. Ipak, suva koža u tridesetim godinama zahteva posebnu negu. Ovaj tip kože je mnogo više sklon borama i linijicama, pa je hranljiva i regenerativna nega neophodna. Uz to, tridesete su poslednji čas da otpočnete sa anti-age borbom, u vidu krema, seruma i antirida posebno prilagođenih suvoj koži. Kako da uklopite sve ove zahteve suve kože u nekoliko proizvoda – donosimo vam u ovom malom vodiču nege lica u tridesetim godinama.

Suva koža u tridesetim godinama

Moramo priznati da su vlasnice ovog tipa kože u tridesetim godinama, mnogo ređe nego one sa kombinovanom kožom. Ipak, kako koža stari, ona neminovno smanjuje elastičnost i hidriranost, pa je česta promena tipa kože sa ulaskom u tridesete. Nekadašnja normalna koža u dvadesetim veoma lako može postati suva u narednoj deceniji. Osim što se borimo sa dehidratacijom i ishranom suve kože, moramo obratiti pažnju i na borbu protiv starenja. Stoga, nega bi trebalo da se zasniva na kombinovanju hranljivih, hidratantnih krema koje imaju zaštitni faktor, kvalitetnih anti-age seruma, kao i uljane noćne nege.

Zapamtite: čak 80% bora na licu uzrokovano je foto-starenjem (starenjem kao posledice štetnog delovanja UV zraka). Stoga, imperativ nege je UV zaštita kože tokom cele godine.

anti-aging concept

Nega suve kože u tridesetim godinama

Čišćenje suve kože u tridesetim

Za čišćenje suve kože u ovim godinama, okrenite se blagim kremastim ili uljanim sredstvima za umivanje i skidanje šminke. Birajte kremasta mleka kojima ćete nežno skinuti šminku, bez preteranog trljanja nežne, suve kože.  Odličan proizvod, preko potreban suvoj koži u tridesetim godinama je tonik za lice. Opredelite se za hidrirajuće tonike, koji će umiriti kožu nakon umivanja, a posebno su pogodni oni koji sadrže: ureu, hijaluronsku kiselinu, ekstrakt krastavca, aloje, pamuka, pantenol itd.

Mi vam za čišćenje lica savetujemo Prima Skinology Tonik za lice sa hijaluronskom kiselinom, koji vraća koži vlažnost.

Krema za lice: hidratacija + ishrana

Nakon čišćenja lica, potrebno je da koži povratite lipide (prirodne masnoće), koje održavaju kožu mekom i jedrom. To ćete najbolje učiniti hranljivim kremama koje osim hidratacije, pružaju ujedno i anti-age negu. Birajte kreme koje sadrže visok procenat prirodnih biljnih ulja (ulje argana, pšeničnih klica, jojobe, badema, makadamije), šea puter, glicerin, ureu, pantenol, alantoin itd. Anti-age sastojci će ovu hranljivu negu učiniti dvostruko korisnom: kroz aktivni hijaluronski kompleks, peptide, koenzim Q10, retinol itd.

Natural middle aged woman with cream

Kao i kombinovanom tipu kože, i vama je neophodna UV zaštita koju ćete nanositi barem pola sata pre izlaska napolje. Time ćete delovati preventivno na stvaranje fleka i bora, a ujedno i usporiti starenje. Stoga, opredelite se za kremu koja u zimskom periodu sadrži faktor 15, a leti, neka taj faktor bude barem 30.

Ciljana nega: serumi

Ukoliko dosad nista koristile serume, sada je pravo vreme da to učinite. Serum je dodatni korak u nezi lica, i još jedan sloj koji će nahraniti kožu i pružiti joj koktel aktivnih sastojaka u koncentraciji koja je dovoljno efikasna. Za suvu kožu opredelite se za hidrirajuće serume, koji će “napiti” i umiriti vašu žednu kožu. Ovakvi serumi sadrže sastojke kao što su hijaluron, urea, pantenol, glicerin. Ipak, ukoliko želite serum koji je 2 u 1, opredelite se za anti-age serume, koji ujedno sadrže i kompleks za hidrataciju. Takođe, odličan izbor za suvu kožu u tridesetim su i uljani serumi, hibridni proizvodi, koji kombinuju teksturu ulja sa koncentracijom seruma.

Open surgical pipette

Mi vam preporučujemo Prima Skinology Hydrofeel serum koji podstiče sposobnost obnavljanja, štiti kožu od slobodnih radikala i čini je jedrom i elastičnom.

Večernja nega: ulja za lice

Suvoj koži je uveče potrebna jača regenerativna nega, koja će joj pružiti vitamine, minerale i povratiti izgubljeni hidrolipidni sloj nakon celog dana. Zato su mnogo bolji izbor od noćne kreme – prirodna ulja, koja ove sastojke sadrže u mnogo većoj koncentraciji nego gotove kreme. Uljana tekstura će revitalizovati i nahraniti suvu kožu lica. Ulja pogodna za negu suve kože su: ulje badema, argana, makadamije.

Opredelite se za čista biljna ulja proverenih proizvođača, koja ćete nanositi svake ili svake druge večeri, na prethodno očišćeno i tonirano lice. Preporuka za nanošenje ulja na lice je da se nanose na vlažnu kožu, ili kožu koju ste prethodno naprskali termalnom vodom.

Mi vam preporučujemo čisto biljno ulje Prima Essentials ulje od argana, koje će dubinski nahraniti suvu kožu.

ulje argana

Okoloočna nega

Gotovo po pravilu pripadnice suve kože u tridesetim godinama imaju i izrazito suvu kožu zone oko oka. Ova regija ima najtanju kožu, koja je posebno sklona boranju. Stoga ćete primetiti izraženije linijice koje prate okoloočnu zonu. Ništa strašno – samo nežno skidajte šminku sa očiju, kremastim ili uljanim sredstvima i pravilno je negujte antirid kremom. Opredelite se za gušće antiride, bogate teksture, koji će nahraniti ovu tanku kožu. Nežno utapkajte antirid domalim prstom, kako ne biste prejako trljali zonu oko oka.

Naš predlog je Prima Skinology Antirid krema, sa hijaluronskim kompleksom i šea puterom.

Predlog plus: Ukoliko tražite proizvode za kompletnu negu lica za suvu kožu u tridesetim godinama, za vas smo osmislili Clean&Care Beauty Box, za osnovnu i pojačamu negu lica, koji možete poručiti na Lepotica Web-shopu:

bb-30+ suva-01
osnovna nega – Clean&Care Beauty Box 30+
bb-30+ suva serum-02
pojačana nega – Clean&Care PLUS Beauty Box 30+

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!