Uz par saveta do savršenih trepavica

Jedan od najvećih ženskih aduta je zavodljiv pogled. Ali, zavodljiv pogled svakako nije moguć bez dugih, gustih i sjajnih trepavica.

Nega

Sanjate o tome da imate bujne, duge trepavice? Prvenstveno je neophodno da posvetite pažnju nezi trepavica. Ono što ni u kom slučaju ne smete dozvoliti sebi je da uveče legnete u krevet, a da niste uklonile maskaru. Tako se trepavice lome i gube na kvalitetu. Zato, stavite maramice za uklanjanje šminke pored kreveta, pa čak i kada ste najumornije, nećete imati dobar izgovor da izbegnete skidanje šminke. Takođe, jako je bitno da vam maskara ne bude starija od 6 do 8 meseci. To je njen rok upotrebe.

Ricinusovo ulje

Ovo ulje je jedan od najefikasnijh sredstava za rast i poboljšanje kvaliteta dlake, pa samim tim i trepavica. Sve što je potrebno je da nakon što uveče uklonite maskaru i umijete se, stavite ovo ulje na trepavica, prespavate sa njim i ujutru isperete vodom. Ono što je vrlo važno je da ricinusovo ulje treba da se nanosi od korena trepavica, a to ćete najlakše učiniti tako što ćete dobro oprati četkicu maskarekoju više ne koristite.

Pored ricinusovog, preporučuju se i maslinovo, kokosovo i bademovo ulje. Da bi promena bila vidljiva, potrebno je dosta strpljenja i svakodnevnog nanošenja. Poboljšanje se može primetiti već nakon 2 nedelje. Ali, rezultat toga su guste, duge i mekane trepavice.

Nadogradnja trepavica

Ukoliko niste jedna od onih koje će se svako veče setiti da nanesu hranljiva sredstva na trepavice, imamo par rešenja i za vas. Pored veštačkih trepavica, koje mogu da se kupe na svakom koraku, postoje i svilene trepavice. Prednost ovih trepavica je što izgledaju prirodno i duže stoje. Dok biste veštačke trepavice možda i primećivale, nekima čak i smetaju, svilene trepavice su u potpunosti neprimetne. Jesu malo skuplje, ali se mnoge dame ipak opredeljuju za njih upravo zbog prirodnog izgleda koji omogućavaju.

Jako je bitno da pri stavljanju bilo kakvih trepavica imate meru u dužini. Trepavce do obrva svakako nikome nisu privlačne, a povrh svega ne izgledaju pni najmanje prirodno. Takođe, ne preporučuje se da se nadogradnja trepavica radi stalno, jer se prirodne trepavice mogu oštetiti i postati ređe, tanje i krhkije.

Uvijač za trepavice

Ako niste pristalica bilo koje vrste nadogradnje trepavica, pored obavezne nege trepavica, što se prvenstveno odnosi na skidanje šminke sa očiju i pažljivog odabira maskare,važnu ulogu ima i uvijač trepavica. Njega možete koristiti pre ili posle nanošenja maskare, mada je ipak bolje pre. u njegovom korišćenju nikako se ne sme preterivati, da ne dođe do lomljenja i kidanja trepavica. Takođe, sve je popularniji minival trepavica.

Izaberite ono što smatrate da je najbolje za vaše trepavice.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!