Beauty trend iz Koreje: Tečne “splash” maske za lice!

splash maske

Najnoviji K-beauty trend koji unosi revoluciju u svet skincare-a i maski za lice jesu tzv. “splash”tečne maske! Za razliku od popularnih sheet ili glinenih maski koje su popularne među milenijalcima, tečne “splash” maske su nešto između esencije i boostera. Ova maska se upija u roku od nekoliko minuta i vrlo lako se koriste. U nastavku saznajte sve o ovom K-beauty trendu!

U korejskoj beauty tradiciiji, ljudi su prskali i tapkali vodu u više navrata, kako bi mehanički očistili lice. Neke korejske žene su utapkavale vodu čak do 100 puta svakog dana, kako bi dobile najčistiju moguću kožu. Ova praksa je naravno napuštena sa nastankom prvih preparata za čišćenje lica.

Iz tog rituala su nastale i tečne “splash” maske – tečnosti sa tretmanskim sastojcima koje pružaju mnogo benefita koži. Neke od njih prosvetljuju kožu, neke umiruju, sve u zavisnosti od sastojaka maske. Neke tečne maske pružaju dubinsku hidrataciju, a neke daju piling-efekat zahvaljujući kiselinama.

Povezano: Korejski rečnik skincare pojmova – esencija, emulzija i drugi pojmovi

U koreji se zovu “patting” maske

Na bočicama tečnih maski u Koreji, nećete naći naziv “splash” maska, već “patting” maska na nazivu proizvoda. Ovo govori o načinu na koji se ove maske nanose na kožu – pokretima utapkavanja. Upravi je to ono što ih čini efikasnijim od klasičnih maski za lice. Na ovaj način se formula mnogo ravnomernije distribuira po koži, spram utrljavanja, a i na taj način ste mnogo nežniji prema koži.

Kako se koriste?

Ako želite da isprobate tečne “splash” maske za lice, evo kako se koriste. Uvek ih nanosite iznad lavaboa. Neke od ovih maski se razblažavaju sa vodom, u razmeri 1:100 – dakle samo par kapi tečnosti u većoj količini vode. Preporučuju se da se splash maske uvek utapkavaju na vlažnu kožu, jer će voda pomoći da se bolje upiju. Dakle, razblažite tečnu masku sa malo vode, prema uputstvu i nežno je utapkajte prstima na očišćeno vlažno lice.

Svega 30 sekundi je dovoljno

Klasičnim maskama za lice je potrebno vreme da bi “odradile” svoju magiju, ali to nije slučaj sa “patting” maskama. Zaboravite na 100 pokreta tapkanja – dovoljno je svega 20-30 sekundi da utrljavate tečnu masku. Moderne “splash” maske imaju visok nivo aktivnih sastojaka, tako da je moguće da preterate. Drugim rečima, za svega pola minuta ćete dobiti efekat koji se drugim maskama dobija za 20 minuta. Ove maske se ne ispiraju – dovoljno je da ih ostavite da se osuše na licu, i potom možete naneti serum ili kremu preko i time završiti ritual.

splash maske

Pročitajte još i: 6 saveta Korejki za blistavu kožu koje i vi možete primeniti!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!