6 saveta Korejki za blistavu kožu koje i vi možete primeniti!

korejski saveti

Do sada smo svi postali svesni “čuda” koje korejska kozmetika radi. Ova kategorija beauty proizvoda nam je dala popularne “sheet maske”, “cushion” pudere, esencije, lip tint-ove itd. K-beauty nije više samo trend, već beauty filozofija koja je ušla u naše rutine nege kože. Ako i vi želite da postignete taj “glass skin” efekat blistave kože, karakterističan za Korejke, ispratite u nastavku njihovih 6 saveta!

Lako do blistave kože uz korejske savete

#1: Duplo čišćenje kože

Popularna “double cleanse” metoda podrazumeva dva tipa čistača lica, koji se koriste jedan za drugim: prvi je čistač na bazi ulja, koji rastapa šminku, SPF i višak sebuma. Drugi čistač je gel ili pena na bazi vode, koja uklanja ostatke ulja, i nečistoće popout znoja i prljavštine. Dupla metoda čišćenja će ukloniti i najsitniji trag nečistoće, a vaše pore će konačno prodisati!

#2: Nanesite sheet masku pre kreme

Jednom do dva puta nedeljno, počastite sebe sheet maskom. One su obično natopljene hidratantnom esencijom, koja koži daje neverovatan “boost” hidratacije. Nanesite je na očišćenu kožu, ali PRE seruma ili kreme. Kada uklonite masku, i esencija se upije, nanesite potom serum pa kremu. Primetićete momentalnu jedrinu, punoću i sjaj kože!

sheet maske koreja

#3: Uveče nanesite noćnu masku

U K-beauty svetu, noćne maske za lice se nazivaju “sleeping pack”. One su najčešće u formi guste ili vodenaste kreme, koje pokrivaju kožu intenzivnom hidratacijom. Nanose se umesto noćne kreme, ili čak preko nje, za dodatnu negu.

Povezano: Ova 4 proizvoda korejske kozmetike morate imati

#4: Ne štedite na SPF kremi

SPF krema sa zaštitnim faktorom je najvažniji proizvod koji želite da koristite za zdravu i mladoliku kožu. U Koreji, možete naći pregršt SPF krema sa elegantnim formulama, koje su izuzetno lagane i neosetne na koži. Njihove SPF kreme su pune i hranljivih i negujućih sastojaka i biljnih ekstrakata.

#5: Savršen izgled kože uz “cushion” puder

“Cushion” kompaktni puderi su zaludeli svet: u plastičnoj kutijici se obično nalazi sunđerčić, natopljen formulom tečnog pudera, koji se nanosi uz pomoć drugog sunđera na lice. Ovaj tip proizvoda je hidratantan, sadrži često SPF zaštitu i koži daje neverovatan sjaj!

korejska nega kože

#6: Look završite lip stain-om

Sjaj i svežinu kože upotpunite šminkom za usne! Ali korejke ne nose mat ruževe niti formule pune boje. Njihov “signature” izgled je gradijent boje na usnama, koji se postiže uz pomoć lip stain-a, tečnog proizvoda za usne sa naznakom boje. Kako biste postigli gradient efekat, na spoljašnji rub usana nanesite tečni korektor ili puder, a potom utapkajte lip stain ili sjaj koji ne sadrži šljokice, već malo pigmenta.

Pročitajte još i: Korejska vs. evropska kozmetika – po čemu se razlikuju?

error: Content is protected !!