GLUTEN FREE: Zdrave palačinke od samo 2 sastojka

zdrave palačinke

Za zdrave palačinke od samo 2 sastojka nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće, najpopularniji slatkiš na svetu napravićete lako ako u vašoj kuhinji imate banane i jaja.

S obzirom da se smesa za zdrave palačinke od 2 sastojka priprema bez korištenja bilo koje vrste brašna, šećera i mleka, oduševiće vas činjenica da imaju puno proteina, manje kalorija i da su bez glutena. Ukoliko pazite na prehranu ili ste na Paleo režimu ishrane, ove mekane i ukusne te najbitnije zdrave palačinke su najbolji desert koji sebi možete priuštiti za doručak ili obrok pre ili posle treniga.

Zdrave palačinke od 2 sastojka banane čine dovoljno slatkim, a možete ih mazati čime god želite te ukrasiti voćem po vlastitom izboru. Takođe, zbog svoje nutritivne vrednosti, banane povećavaju nivo energije i pospešuju rad metabolizma.

Kako da napravite zdrave palačinke?

Potrebni sastojci:

  • 1 veća zrela banana,
  • 2 jajeta,
  • sastojak po želji – cimet, kakao, ovsene pahiljice (opciono).
palacinke
Pogledajte i: Najbolji recept za palačinke – ikada!

Način pripreme:

Ogulite bananu i dobro je izgnječite viljuškom – poželjno bi bilo da nema sitnih komadića. Banani dodajte jaja i sastojak po želji pa sve zajedno promešajte dok smesa ne postane jednolična i tekuća.

Tavu podmažite sa malo omiljenog biljnog ulja ili maslaca i pecite zdrave palačinke na temperaturi srednje jačine – svaku stranu po 2 minuta. S obzirom da su krhke, pecite ih na način na koji se peku američke palačinke, odnosno da budu manje i deblje.

Takođe, zdrave palačinke od 2 sastojka možete pripremiti i u pećnici – izlijte smesu na papir za pečenje i pecite na srednjoj temperaturi oko 10 minuta.

Napomena: Od navedenih sastojaka ćete dobiti 2-3 palačinke pa duplirajte ili napravite čak trostruku količinu smese ukoliko želite da počastite porodicu i/ili prijatelje.

Pogledajte i video tutorijal za pripremu zdravih palačinki!

Povezano: Ukusne i zdrave – Hrono PALAČINKE!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!